Ventspils pilsētas zaļā infrastruktūra ik gadu tiek papildināta ar vidēji 200 - 300 dažādu sugu un šķirņu koku stādījumiem. Šis gads nebūs izņēmums - šobrīd izsludināts iepirkums par 104 dažādu koku iegādi.

Iepērkamie koki paredzēti visas pilsētas stādījumu papildināšanai dažādās vietās, kur kādreiz jau bijuši koki un tie nav ieauguši, avāriju rezultātā nogāzti vai kāda cita iemesla dēļ vairs neatjaunojas un tikuši izņemti.

Lielākie stādījumi paredzēti Zvaigžņu ielā, kur tiks iestādītas 20 liepas un 15 kļavas, Poruka ielā tiks stādīti 15 āra bērzi, Embūtes ielā pieci oši, Graudu ielā četri zeltzaru vītoli, bet Lauku ielā pie autoostas stādījumi tiks papildināti ar sešiem stārdženta ķiršiem. Pārējie stādījumi dažādās vietās tiks papildināti pa vienam vai diviem kokiem.

Plānots, ka iegādātie koki pilsētā tiks izstādīti līdz maija vidum, kad beidzas ieteicamais koku stādīšanas laiks.

Savukārt 21. aprīlī notiks arī ikgadējā koku stādīšanas talka. Šoreiz ar jauniem koku stādījumiem kāds objekts tiks izdaiļots par godu Latvijas simtgadei. Pērn koku stādīšanas talkā iedzīvotāji iestādīja 105 kokus: 47 piramidālos ozolus un 58 parastās kļavas. Bērzu ielā tika atjaunoti nozāģētie bērzu stādījumi, tos aizstājot ar 14 Baltmizas Himalaju bērziem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: