Ceturtdien, 22. februārī plkst. 15 Pārventas bibliotēkā atkal pulcēsies stāstnieki. Šoreiz Pārventas stāstniekiem pievienosies un savos stāstos dalīsies arī Zlēku bibliotēkas dāmu klubiņš, kurš bibliotekāres Pārslas Božes vadībā darbojas vairāk nekā 20 gadus.

Pārventas bibliotēkā notikuši jau vairāk kā simts stāstu pasākumi, kuros piedalījušies bijušie un esošie pārventnieki un citi interesenti. Lūkojoties pēc interesantiem stāstiem arī Ventspils novadā, 2018. gada stāstnieku pasākumos tiks pārkāptas Pārventas un pilsētas robežas.

Turpmāk katru mēnesi Pārventas bibliotēkas stāstnieku pasākumos piedalīsies arī kāda Ventspils novada pagasta pārstāvji, kas dalīsies savās stāstu pērlēs.

Pārventas atmiņu stāstu kodolu veido apmēram 20 - 25 apmeklētāji, kuri cenšas apmeklēt katru pasākumu. Pasākumu ilggadības veiksme (šie stāstnieku pasākumi notiek jau kopš 2008. gada) ir cilvēkiem tuvu tēmu izvēle, vēlme dalīties savās atmiņās, satikties ar vienaudžiem, būt noderīgiem. Gadu gaitā seniori ir apguvuši prasmi veidot savus stāstus tā, lai tie būtu interesanti gan pašam stāstītājam, gan klausītājiem. Stāstnieki, apjaušot, ka nav pareizu vai nepareizu stāstu, ir iemācījušies arī ieklausīties viens otrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: