Šodien olimpiskajā Phjončhanā 1000 metru distancē turpinās cīnīties Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks, bet svētdien un pirmdien pirmo medaļu komplektu sāks dalīt bobslejisti, jo ledus renē dosies divnieki.

Šorttrekisti pirmos skrējienus 1000 metru distancē veica jau otrdien, bet rīt viņi pabeigs vietu dalīšanu. Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālā iekļuva abi Latvijas pārstāvji, turklāt abu priekšskrējienos bija spiesti iejaukties tiesneši. Zvejnieku distances laikā bija bloķējis konkurents no Ķīnas, neļaujot ielauzties divniekā, tāpēc jau pēc finiša ventspilnieks tika iecelts nākamajā kārtā, bet ķīnietis – diskvalificēts. «Gāju garām ķīnietim, bet šīs valsts sportisti parasti slido ļoti netīri. Viņiem patīk grūstīties ar rokām. Ķīnietis mani iegrūda blokos, es pazaudēju savu pozīciju, ātrumu un spēkus. Cerēju uz to, ka tiesneši ļaus man iekļūt nākamajā kārtā, un tā arī bija. Tomēr uzskatu, ka izcīnīju šo iespēju, nevis man to vienkārši iedeva. Esmu apmierināts ar savu sniegumu, lai gan bija neliels stress. Domāju, uz otro skrējienu kļūs vieglāk, jo ir izdarīts minimums un neliels akmens no sirds novēlies,» pēc finiša atzina olimpiskais debitants Zvejnieks.

Savukārt Puķīša skrējienā jau ievadā nokrita trīs slidotāji, bet kājās palika tikai negadījuma vaininieks krievs Pāvels Sitņikovs, tāpēc skrējiens tika apturēts un vainīgais diskvalificēts. Atkārtotajā skrējienā Puķītis stabili noturēja otro vietu un iekļuva nākamajā kārtā. «Paldies Dievam, kritiens bija bez sekām. Nedaudz sadauzīju muguru, bet to apārstēs un viss būs kārtībā, nekā citādi skrējiena sākuma iekavēšanās mani neietekmēja. Sākotnēji varbūt bija cita taktika, jo tad vēl bija Krievijas olimpietis. Atkārtotajā skrējienā mana taktika bija noturēt otro vietu un nebija plāna finišēt pirmajam. Noslēdzošajos apļos pat skatījos apkārt, lai tik amerikānis neaiziet garām,» par sava priekšskrējiena norisi stāsta Puķītis.

Ceturtdaļfināls sestdien sāksies pulksten 12.45 pēc Latvijas laika, un Roberto un Roberts distancē dosies pēdējā no skrējieniem. Nosacījumi, lai kvalificētos pusfinālam, ir tādi paši – jātiek pirmajās divās vietās. Konkurence būs tiešām nopietna. Šajā skrējienā startēs arī pieredzējušais kanādietis Čārlzs Hamelins, kurš šajā distancē bijis trijniekā pēdējos trīs pasaules čempionātos (visu kalumu medaļas), tiesa, Soču olimpiādē viņam vien 14. vieta. Tāpat būs jācīnās ar Pasaules kausa 1000 metru līderi Šaolinu Sandoru Liu no Ungārijas un ķīnieti Vu Dažingu, kurš Sočos bija ceturtais, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā izcīnīja bronzu. Jāatgādina, ka Puķītim ar šo distanci olimpiskās spēles arī noslēgsies, bet Zvejniekam vēl priekšā starts viņa iecienītākajā distancē – 500 metros.

Savukārt svētdien no pulksten 13.05 pirmos divus braucienus aizvadīs bobsleja divnieki, kas medaļu dalīšanu beigs pirmdien (plkst. 13.15). Līdz startam bobslejistiem paredzēti seši oficiālie treniņbraucieni, no kuriem pirmie jau veikti. Abos labāko rezultātu sasniedza vācieša Johanesa Lohnera divnieks, bet mūsējie pamazām piešāvās sarežģītajai trasei. Pirmajā braucienā Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens bija septītie, Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis uzrādīja desmito laiku, bet otrajā abi divnieki uzlaboja savus rezultātus. Melbārža duets jau bija ceturtais, no trijnieka atpaliekot par 0,02 sekundēm, bet vēl par 0,05 sekundēm un vienu vietu atpalika Ķibermaņa ekipāža. Trešajā braucienā Melnbārdis un Dreiškens pat bija ātrākie, bet otrs Latvijas divnieks sasniedza vien 11. laiku. Ceturto braucienu sliktāk veica abi mūsu divnieki, bet pēdējie divi tika veikti šonakt.

Protams, tie ir tikai treniņi, lai gan uz zināmām tendencēm norāda – vāciešiem un kanādiešiem slīd tikpat labi kā visu šo sezonu, bet malā metamas nav arī latviešu cerības. Jāņem gan vērā, ka Phjončhanas trase ir tiešām sarežģīta, tāpēc iespējami dažādi pārsteigumi, tā ka sacensības solās būt tiešām interesantas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: