Olimpiskajā spēlēs Phjončhanā bobsleja divnieku sacensībās trešo vietu izcīnīja Oskars Melbārdis un Jānis Strenga, tā sarūpējot Latvijai pirmo godalgu šajās spēlēs.

Pēc pirmā brauciena svētdien skats uz dzīvi bija pavisam rožains, jo Oskars Melbārdis ar Jānis Strengu bija pirmie, bet Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis ieņēma ceturto vietu, taču atstarpes starp ekipāžām bija pavisam nelielas. Otrais brauciens Latvijas divniekiem nesanāca tik labs, kamēr vācieši trasē atkal atkal lidoja – pirmajā sešniekā tika visi trīs Vācijas ekipāžas. Melbārža duets pēc pirmās dienas ieņēma ceturto vietu, no pirmās vietas atpaliekot par 0,23, bet no bronzas tikai nieka 0,04 sekundēm. Ķiberbanis un Miknis bija sestie, saglabājot gan izredzes pakāpties, gan risku noslīdēt zemāk. Viens gan bija skaidrs – jābrauc labāk, nekā tas izdevās otrajā braucienā.

Melbārdis trešajā piegājienā atkārtoja sava labākā brauciena laiku, kas gan neļāva ielauzties trijniekā, bet tikt tam tuvāk gan, kamēr Ķibermanis noslīdēja uz septīto vietu. Bija skaidrs, ka ceturtajā mēģinājumā medaļas tiks sadalītas starp piecām ekipāžām – trim vāciešiem, kanādiešiem un latviešiem. Ceturto braucienu Melbārdis un Strenga veica teicami, kas ļāva apsteigt Niko Valtera divnieku un nodrošināt vismaz bronzas medaļas! Līdz zeltam pietrūka vien 0,05 sekundes, turklāt pirmo vietu dalīja kanādieša Kripa un vācieša Frīdriha divnieki. Ķibermaņa ekipāžai devītā vieta.

Bobu četrinieku sacensības risināsies 24. un 25. februārī.

Bobsleja divnieku sacensību kopvērtējums

1. Kripss/Kopačs Kanāda 3:16.86
1. Frīdrihs/Margiss Vācija 3:16.86
3. Melbārdis/Strenga Latvija +0.05
4. Valters/Pozers Vācija +0.20
5. Lohners/Vēbers Vācija +0.28
6. Vons/Seo Dienvidkoreja +0.54
...9. Ķibermanis/Miknis Latvija +0.94
Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    keda 19.02.2018, 16:30:23

    Ņemot vērā, kāda bija konkurence, medaļa ir milzīgs sasniegums! Mazākā kļūda pēdējā braucienā varēja aizmest zemāk, bet mūsējie tomēr kāpa augstāk! Ķibermanim ar progress, tā kā ar nepacietību gaidām 4nieku!

  • -4
    Latvija pāri visām! 19.02.2018, 16:36:07

    Vācus vajag paprasīt pārbaudīt uz dopinga esamību, nevar tā 'atkal atkal lidot'.

  • 0
    karlito 19.02.2018, 18:47:30

    Melbārdim dzelzs nervi,malači,super!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: