Ceturtdien, 15. februārī plkst. 15.30 Pārventas bibliotēka aicina uz mākslinieces Elīnas Brasliņas ilustrāciju izstādes „Detektīvi un pankūkas” atklāšanu. Pēc izstādes atklāšanas bērniem notiks radošā darbnīca kopā ar mākslinieci.

Izstādē „Detektīvi un pankūkas” apskatāmas trīs dažādās tehnikās tapušas ilustrācijas no trim grāmatām – Luīzes Pastores mākslas detektīvu stāstiem „Svešinieka atnākšana” un „Pēdējais ķēniņš” un Māra Runguļa spokainā piedzīvojumu stāsta „Sāļās pankūkas”.

Elīna Brasliņa ar ilustrāciju sāka nodarboties 2014. gadā un kopš tā laika ir ilustrējusi 18 grāmatas, no kurām tikai viena domāta pieaugušajiem, bet pārējās – bērniem.

Pērn māksliniece par ilustrācijām Luīzes Pastores un Jura Zvirgzdiņa grāmatām saņēma Jāņa Baltvilka balvu. Divreiz viņa saņēmusi arī Zelta Ābeles balvu grāmatu mākslā.

Šobrīd Elīna Brasliņa studē Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļā, turpina ilustrēt grāmatas un ir galvenā māksliniece Edmunda Jansona režisētajai animācijas filmai „Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”, kuras pirmizrāde gaidāma 2018. gada rudenī.

Lielākoties mākslinieces zīmējumi top datorā, bet reizēm, kā saka viņa pati, „piepūšu vaigus un ķeros arī pie zīmuļiem, krītiņiem un krāsām.”

Pārventas bibliotēkā izstāde būs aplūkojama līdz 10. martam.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: