Basketbola klubs Ventspils jauno gadu sācis gan ar panākumu Latvijas Basketbola līgā, gan pāris izmaiņām sastāvā. 

Par to, ka Ventspili pamet 22 gadus vecais horvātu uzbrucējs Tomislavs Gabričs, jau ziņojām, bet nedēļas nogalē arī kļuva zināms, ka ventspilnieku rindas papildinās pašmāju spēlētājs Roberts Freimanis. Šo sezonu viņš sāka Valka/Valga komandā, kļūdams par vienu no tās līderiem gan LBL, gan Igaunijas čempionātā. LBL viņam vidēji mačā 17,4 punkti un 7,9 atlēkušās bumbas. Pagājušajā sezonā Freimanis spēlēja Barons kvartāls rindās un izcīnīja bronzas medaļas.

Savukārt jaunais baltkrievu centrs Deniss Vikentjevs izīrēts BK Jēkabpils komandai, kur jau aizvadījis pirmo maču un palīdzējis Sandim Buškevicam galvenā trenera amatā debitēt ar uzvaru. Jēkabpilieši mača izskaņā prata apsteigt un pieveikt Valmieru/Ordo 67:63, bet Vikentjeva kontā 12 punkti un sešas atlēkušās bumbas. Šī uzvara lūšiem beidzot ļāva izrāpties no pēdējās vietas un nostumt uz to valmieriešus. 

Savukārt ventspilniekiem izdevies nostiprināties pirmajā vietā, smagā cīņā pieveicot BK Ogre. Ventspilnieki maču sāka labi, taču nostiprināties vadībā nekā neizdevās, tāpēc spēles liktenis izšķīrās pēdējās minūtēs. Ceturtās ceturtdaļas vidū komandas šķīra tikai viens punkts (65:64), tomēr Ventspilij izdevās neliels izrāviens, kas galu galā arī nodrošināja uzvaru. Mājinieki svinēja uzvaru 75:68, kas komandai bija 14. šajā sezonā. Emanuels Ubilla atzīmējās ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. 

Ventspilniekiem tagad priekšā divi izbraukuma mači Čempionu līgā – 10. janvārī jāviesojas Francijā pie Elan Chalon, bet 16. janvārī jāspēlē ar MHP Riesen. Nākamo LBL maču Ventspils aizvadīs 20. janvārī, kad savā laukumā uzņems Valku/Valgu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Barons 07.01.2018, 14:28:38

    To ir diu lab ziņ.Būs vairak iekš komand Balt cilvēk,mazak to Mōr.Un Buškevic kung vaig saukt apakaļ uz Ventspil pa Trenner,le zinat.

  • 0
    keda 07.01.2018, 15:59:25

    Ogo, cīnītājs labs un arī iemest var, un bumbu savākt. Lai tik iejūtas un izmanto iespēju!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: