Bijušais Ventspils alternatīvās aprūpes centra "Žēlsirdības māja" darbinieks, kurš apsūdzēts centra klientu seksuālā izmantošanā, iesniedzis kasācijas sūdzību par notiesājošo Kurzemes apgabaltiesas spriedumu, kas paredz viņam piespriest brīvības atņemšanu uz 12 gadiem, informēja tiesas pārstāve Baiba Andersone.

Pašlaik lietas materiāli vēl ir Kurzemes apgabaltiesā un nav nosūtīti uz Augstāko tiesu, jo vēl nav beidzies pārsūdzības termiņš tajā gadījumā, ja vēl kāds lietas dalībnieks pārsūdzību sūtītu pa pastu, skaidroja tiesā.

Kā ziņots, Kurzemes apgabaltiesa pērn decembrī piesprieda šajā krimināllietā apsūdzētajam vīrietim brīvības atņemšanu uz 12 gadiem, pilnībā atceļot pirmās instances Ventspils tiesas spriedumu, kas paredzēja vīrieti sodīt ar brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem.

Apelācijas tiesa vīrieti notiesājusi par četriem noziedzīgiem nodarījumiem pēc Krimināllikuma (KL) 160.panta "Seksuāla vardarbība" 1. daļas un 2. daļas. Nosakot galējo sodu par šīm apsūdzībām, tiesa piespriedusi viņam brīvības atņemšanu uz 12 gadiem un probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

Lieta tika skatīta apelācijas instancē, jo Ventspils tiesas spriedumu, ar kuru "Žēlsirdības mājas" bijušais darbinieks atzīts par vainīgu četru centra klientu seksuālā izmantošanā, piespriežot viņam septiņu gadus cietumā, bija pārsūdzējis gan pats apsūdzētais, gan trīs cietušie. Saņemts arī protests no prokurores Inetas Vīnšteinas, kura apsūdzētajam prasīja piespriest bargāku sodu - brīvības atņemšanu uz 13 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Nah Nahs. 04.01.2018, 22:02:47

    Pārsūdzēt tagad ir modē.Tikai ne vienmēr tā procedūra attaisnojas.Citreiz iedod vēl vairāk.
    Kad Lembergam šogad nolasīs notiesājošo spriedumu,domājat,šis nepārsūdzēs?Tiesāsies līdz pat Augstākajai tiesai,naudas jau viņam diezgan.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: