Par BK Jēkabpils galveno treneri kļuvis ventspilnieks Sandis Buškevics, kurš pēdējās sezonas pavadīja Lietuvas granda Lietuvos rytas sistēmā.

Ventspilnieks šajā amatā aizstās Rūdolfu Rozīti, kurš galvenā trenera amatā bija kopš pagājušās sezonas, kuru komanda noslēdza ar piecu maču sēriju ceturtdaļfinālu un zaudējumu Baronam. Šo sezonu komanda uzsāka ar krietni mazāku rocību un arī daudz vājākiem rezultātiem – 13 mačos izcīnītas tikai divas uzvaras, kas deviņu komandu konkurencē ļauj ieņemt vien pēdējo vietu. Pagājušā gada beigās izskanēja informācija, ka komandu pametīs gan Rozītis, gan viņa palīgs Edgars Ikstens, bet galvā trenera posteni varētu ieņemt Sandis Buškevics.

Nu šī informācija apstiprināta arī oficiāli un Buškevics jaunajā darba vietā jau aizvadījis pirmos treniņus. «Komandai vajadzīgas jaunas vēsmas un svaigas emocijas, un to mēs sagaidām no mūsu jaunā galvenā trenera Sanda Buškevica. Viņš vairākas sezonas ir bijis treneris Lietuvos rytas basketbola sistēmā, un tā ir neatsverama pieredze, kas mums noteikti noderēs. Par viņu esam saņēmuši tikai labas atsauksmes,» izmaiņas komandā komentē BK Jēkabpils direktors Juris Kalniņš.

Buškevics trenera darbu uzsāka 2012. gadā, kad kļuva par Gunta Endzeļa palīgu Liepājas lauvās, tad sekoja darbs Valgas komandas galvenā trenera amatā, kam sekoja uzaicinājums uz Lietuvas rytas, kurā ventspilnieks kļuva par galvenā trenera Virgīlija Šeškus palīgu. Šī Lietuvas kluba sistēmā viņš strādāja arī līdz piedāvājumam no Jēkabpils.

Pirmo maču jaunajā amatā Buškevics aizvadīs 6. janvārī, kad Jēkabpils savā laukumā uzņems Valmiera/Ordo komandu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: