5. janvārī ap plkst. 16:40 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Vārves pagastā, Ventavā, Liepu ielā kāds vīrietis draud ar nazi vietējam iedzīvotājam. Ierodoties Valsts policijas amatpersonām, 1975. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts.

Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess par draudiem nodarīt smagus miesas bojājumus, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu noziegumu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Valsts policija lūdza tiesu vīrietim piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu, kas tika apstiprināts. Jāpiemin, ka pēc iedzīvotāju teiktā, vīrietis arī iepriekš ir manīts pārvietojamies no mājas uz māju.

Savukārt 9. janvārī Valsts policijā saņemta informācija no iedzīvotājiem par to, ka Ventspilī (Vidusceļā) trīs māju iedzīvotāji konstatējuši, ka kāds, iespējams, ir centies iekļūt viņu mājokļos. Vienā gadījumā kāds mājai ir sabojājis durvju slēdzeni, otrā gadījumā konstatēts, ka izsists logs un sabojāta durvju slēdzene, savukārt trešajā gadījumā konstatēts, ka ir attaisīts ēkas logs. Visos gadījumos īpašumā nav iekļūts, no tā nekas nav paņemts un iedzīvotāji kriminālprocesa uzsākšanu nav vēlējušies.

Valsts policija ir novērojusi to, ka daļa iedzīvotāju tomēr neaizslēdz sava īpašuma durvis, tādējādi nenodrošinoties pret zādzībām. Protams, ka zaglim līdz ar to ir daudz vienkāršāk iekļūt īpašumā, tāpēc vēlamies pievērst iedzīvotāju uzmanību sava mājokļa drošībai. Aicinām iedzīvotājus aizslēgt sava īpašuma durvis, kā arī iesakām neatstāt logus vēdināšanas režīmā un atvērtas balkona durvis. Vēl viens veids, kā nodrošināties pret zagļiem, būtu uzstādīt signalizāciju, kustības sensorus, izvēlēties dzelzs durvis un sargs – mājdzīvnieks – arī nāks tikai par labu. Garnadži suņus atzīst par lielāko traucēkli zādzības paveikšanai, jo tie pievērš apkārtējo uzmanību. Tāpat atsevišķos gadījumos zagļi nevēlas riskēt ar stāšanos pretī lielākam sunim.Tāpat ļoti svarīgas ir labas attiecības ar kaimiņiem. Dodoties uz laiku prom, būtu noderīgi palūgt kaimiņu, lai pievērš uzmanību jebkurām aizdomīgām darbībām. Tāpat ieteicams palūgt kaimiņam izņemt korespondenci no pastkastītes. Dažkārt ļaundari izvēlas apzagt to mājokli, kam ir pilnākā pastkastīte, jo tas var liecināt par saimnieka prombūtni. Tāpat ne tikai kaimiņus, bet ikvienu, kurš ievēro aizdomīgus cilvēkus un darbības ap kāda īpašumu, aicinām nekavējoties par to informēt policiju!

6. janvārī ap plkst. 16:40 Ventspilī, Talsu ielā konstatēts, ka 1976.gadā dzimis vīrietis vadīja transportlīdzekli “Ford Transit”, kuram noteiktā termiņā nebija veikta valsts tehniskā apskate. Vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

7. janvārī Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Ventspils novadā, Ugālē kāds vīrietis konstatējis, ka pēc kopīgas alkohola lietošanas ar kādu personu pazuduši pārtikas produkti un mobilais telefons. 9. janvārī ap plkst. 5 no rīta Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Ventspilī, Ausekļa ielā uzlauzta garāžas durvju slēdzene un nozagts perforators. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi.

10. janvārī ap plkst. 20:40 Ventspils novadā, Usmas pagastā konstatēts, ka 1989. gadā dzimis vīrietis vadījis velosipēdu, būdams alkohola reibumā. Vīrieša izelpā konstatētas 1,26 promiles alkohola. Vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: