Par Latvijas Basketbola līgas decembra vērtīgāko spēlētāju atzīts BK Ventspils centra uzbrucējs Ronalds Zaķis, bet ventspilniekiem jau šovakar paredzēta jaunā gada pirmā spēle.

Zaķis palīdzēja komandai uzvarēt visās trīs decembra spēlēs, tajā skaitā arī izbraukumā pieveikt tā brīža vicelīderus BK Ogre. Vidēji laukumā pavadītas 20 minūtes, gūti 14,3 punkti, izcīnītas septiņas bumbas un izprovocētas 3,3 pretinieku piezīmes.

«Komanda Latvijā uzvarējusi visās spēlēs, pats esmu turējies puslīdz normāli. Apzināti neesmu gājis laukumā ar domu iegūt balvu, bet, ja reiz citu komandu treneri novērtējuši manu sniegumu – acīmredzot viss bijis kārtībā,» Ronalds izteicās portālā basket.lv.

OlyBet LBL čempionātā BK “Ventspils” komanda uzvarējusi visās 13 spēlēs, turklāt vidējā punktu starpība ir iespaidīga – 20 punkti. No malas izskatās pārliecinoši un viegli. Laukumā arī?

– Viegli noteikti nav bijis. Varbūt atsevišķās spēlēs izdevies uzreiz iegūt lielu pārsvaru, bet daudzās pirmajā puslaikā bijusi līdzvērtīga cīņa un tikai spēles beigās esam ieguvuši lielāku pārsvaru.

Vai komandai vajadzīga papildus motivācija lielajā pārtraukumā?

– Treneris Štelmahers vienmēr grib, lai katrā epizodē darbojamies ar 110% atdevi un tā arī gatavojamies katrai spēlei. Nekādas vieglprātības nav arī pirmajos puslaikos, bet arī pretinieki māk spēlēt basketbolu un, kamēr pietiek spēka, neviens nepadodas. Varbūt atšķirības starp pirmo un otro puslaiku rezultātiem skaidrojamas ar to, ka mums ir līdzvērtīgāks sastāvs. Arī spēlēs, kurās sākumā cīņa rit punkts punktā, agri vai vēlu panākam savu.

Decembrī grūtākā spēle bija Ogrē?

– Jā, tur jau otro gadu ir bīstama komanda. Vajadzēja apturēt viņu ātros uzbrukumus, uzmanīgi spēlēt pret saspēles vadītājiem, neļaujot viņiem gūt daudz punktu ar tālmetieniem. Puslīdz izdevās. Piektdien būs vēl viena spēle ar Ogri un atkal būs interesanti. Bet šoreiz mēs spēlēsim mājās – tā ir liela priekšrocība gan Latvijas līgas, gan starptautiskajās spēlēs.

Pēc Ventspils rezultātiem gan tā neteiksi – Čempionu līgā mājās zaudēts Itālijas komandai un Klaipēdas Neptūnas, bet izbraukumā Spānijā uzvarēta līdervienība Iberostar

– Jā, skatījāmies videoierakstā spēli ar Neptūnas un paši nesapratām, ko brīžiem laukumā darām. Ir spēles, kurās nevari iemest un ir tādas, kurās iekšā krīt viss, ko palaižam uz groza pusi. Tā, kā tas bija Spānijā.

Kā būs sezonas turpinājumā?

– Redzēs, vēl jau viss tikai pa īstam sākas. Vienmēr var spēlēt labāk, un gatavosimies, lai svarīgākajās spēlēs būtu labākais basketbols. Lielākais kairinātājs, protams, ir VEF, bet arī citi pretinieki neļaus atslābt.

Spēka un veselības pašam pietiek?

– Pietiek – katru dienu taču darbojamies, treneris neļaus atslābt. Sīkas traumiņas ir ikdiena, un 30 gados sāp vairāk, tāpēc jādomā, kā pareizi atpūsties, ēst, sagatavoties. Galvenais, ka varu iet laukumā un spēlēt ar pilnu jaudu.

Par LBL oktobra spēlētāju tika atzīts Aigars Šķēle (Ventspils), bet par novembra spēlētāju – Edgars Jeromanovs (Jūrmala).

Ventspils šovakar aizvadīs savu pirmo jaunā gada spēli, savā laukumā uzņemot sezonas sākumu ļoti solīdi aizvadījušo Ogri. Vien pirms pāris nedēļām viesos tika izcīnīta smaga uzvara 89:82, bet pēc šī mača ventspilnieki vēl tika pie uzvaras savā laukumā pār liepājniekiem,bet ogrēnieši arī savu līdzjutēju priekšā mačā galotnē piekāpās Jūrmalai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: