11. janvārī, plkst. 19 Pārventas bibliotēkā ar Ziemassvētku koncertu sāksies tradicionālie slāvu gadskārtas svētki ''Svjatki''. Svjatki iekļauj sevī gan kristīgās, gan senās slāvu tradīcijas.

Koncertā piedalīsies viesi no Rīgas – Latvijas pareizticīgās baznīcas vīru koris “Logos” virspriestera Joana Šēnroka vadībā. Programmā – pareizticīgo Ziemassvētku dziedājumi.

Kultūras centrā 13. janvārī, plkst. 16 notiks Svjatki pasākums, kurā apmeklētājus gaida nākotnes pareģošana un zīlēšana, slāvu aizsardzības leļļu izgatavošanas meistarklase, kā arī deju meistarklase.

Plkst. 17 lielajā zālē sāksies koncerts “Švjatočnie večorki”. Skatītāji varēs noklausīties tautas un ķekatnieku dziesmas, jautras častuškas, kā arī paspēlēt jautras spēles un vadīt riņķa dejas.

Programmā piedalīsies kolektīvi no Ventspils – “Zdravica”, “Žuravinka”, “Jurjev Deņ”, kā arī viesi no Liepājas - etnogrāfiskais ansamblis un instrumentālā grupa “Jarilo”.

Pārtraukumā – ansambļa “Jarilo” instrumentālās grupas uzstāšanās un svjatku loterijas izloze.

Pasākuma noslēgumā Kultūras centra mazajā zālē apmeklētājus gaida tradicionālo svjatku ēdienu un karsto dzērienu sbiteņ un medovuha degustācija, ko sagatavos nacionālās kultūras biedrības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: