Sporta kluba Favorīts pārstāvji ļoti veiksmīgi cīnījušies starptautiskās sacensībās taekvondo, kas risinājās Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Ventspilnieki uz Prāgu devās ar 16 sportistu lielu komandu, bet kopumā dažādās vecuma grupā piedalījās vairāk nekā 400 sportistu no 37 klubiem. Favorīta sportisti tika pie 14 godalgām.

Leons Likovs, demonstrējot pieredzējuša sportista cienīgu tehniku un reakciju, izcīnīja divas uzvaras un ieņēma pirmo vietu. Divas uzvaras un pirmā vieta Čehijā arī Timofejam Rupato, bet Danielam Likovam zelta izcīnīšanai bija jāuzvar pat trīs cīņās. Vēl vienu zelta godalgu ventspilniekiem sarūpēja Valērija Šlihtova, kurai uzreiz bija jācīnās finālā, ko arī izdevās uzvarēt.

Līdz finālam, uzvarot divās cīņās, tika Agata Krjukova, kura trenēties taekvondo sākusi salīdzinoši nesen. Diemžēl izšķirošajā cīņā par pirmo vietu ventspilniecei zaudējums daudz pieredzējušākai sāncensei un no Prāgas mājāsviņa pārveda sudraba medaļu. Līdzīgs sniegums Čehijā arī Aleksandram Kuzņecovam – divas uzvaras, zaudējums finālā un sudrabs. Dans Kristiāns Likovs uzvarēja pirmajā cīņā, bet otrajā piedzīvoja zaudējumu, finišējot trešajā vietā.

Mihails Prošenko savā finālā ilgu laiku turējās vadībā, taču izšķirošajos brīžos veiksmīgāks izrādījās sāncensis, ventspilniekam liekot samierināties ar sudraba godalgu. Anna Mironova un Marija Muzika savos pusfinālos tikai par vienu punktu piekāpās sāncensēm un finišēja trešajā vietā, bet Veronika Veraksa iekļuva finālā, taču tajā piedzīvoja zaudējumu un tika pie sudraba medaļas. Viena cīņa un zaudējums Prāgā Romānam Biņkovskim.

Vienā svara kategorijā nokļuva Daniils Galkins un Maikls Gasanovs, kuri aizvadīja ļoti skatāmas cīņas. Maikls izcīnīja sudraba medaļu, bet Daniils – bronzas. Ņikita Likovs cīnījās ar trīs gadus vecākiem sāncenšiem, un, lai arī līdz uzvarām pietrūka, jaunais ventspilnieks tika pie gandarījuma balvas. Emīla Bašarova grupā netrūka spēcīgu sāncenšu, viņš savas cīņas aizvadīja cienījami, tomēr līdz godalgotai vietai netika.

Kopējā komandu vērtējumā Favorīts ieņēma augsto septīto vietu, bet junioru konkurencē ventspilnieki bija trešie.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: