Domājot par ventspilnieku aktīvā dzīvesveida un kustību prieka veicināšanu, turpinās septembrī uzsāktie būvdarbi Būšnieku ezera krasta infrastruktūras pilnveidošanā, kas paredz veloceliņa izbūvi ap ezeru un gājēju laipas būvniecību.

Projekta Dabas lieguma «Būšnieku ezera krasts» infrastruktūras pilnveidošana objektā šobrīd daļai topošajā veloceliņa trasē ieklāts pamatkārtas materiāls, izveidojot šķembu starpkārtas un virskārtas izbūvi vienā topošās veloceliņa trases daļā. Līdz šim veikta veloceliņa trasējuma atzīmēšana un jaunā veloceliņa trases attīrīšana no krūmiem, izlauzti celmi un šobrīd tiek uzsākta esošā apauguma un grunts noņemšana nākamajam celiņa izbūves posmam. Būvdarbus veic SIA AB būvniecība.

Turpinājumā tiks izbūvēts gājēju un veloceliņš aptuveni trīsarpus kilometru garumā no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai. Papildus veloceliņam izveidos 174 m metrus garu gājēju laipu ezera krasta purvainajā apvidū ar skatu platformu un veselības taku ar desmit vingrošanas stendiem visām vecuma grupām. Jau 2018. gadā pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem būs iespēja mērot velomaršrutu visapkārt Būšnieku ezeram.

Projekta būvniecībai paredzētie izdevumi tiek segti no Valsts budžeta dotācijas, ES Eiropas reģionālā attīstības fonda Natura 2000 un Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma.

Būšnieku ezera krasts ir aizsargājama teritorija, kas atrodas Staldzenē Nature 2000 Eiropas Savienības nozīmes dabas lieguma zonā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Peteris3 12.11.2017, 21:09:01

    Iznicinajusi peldvietu kur no staldzenes puses vareja piebraukt. Tagad caur smilktim knapi vareja izbraukt un plus vel dubli. Totals murgs. Vai vispar vares vel piebraukt ar masinu citadu tas bus murgs.

  • 0
    Peteris3 12.11.2017, 21:13:38

    Kad savedisiet kartiba ka vares ar masinu normali piebraukt?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: