Šodien, 3. novembrī, plkst. 13 divas Ventspils audžuģimenes viesosies Latvijas Valsts prezidenta ikgadējā pieņemšanā audžuģimenēm, aizbildņiem un adoptētājiem Rīgas pilī.

Ventspili šajā tikšanās reizē pārstāvēs divas audžuģimenes – Olgas Apses un Ivetas Lībergas ģimenes. Ilggadēja audžuģimenes pieredze ir abām šīm ģimenēm. Gan Olgai Apsei, gan arī Ivetai Lībergai audžuģimenes statuss ir kopš 2011. gada. Olgas Apses ģimene ir viena no pieredzējušākajām audžuģimenēm Ventspilī. Šobrīd viņas ģimenē dzīvo divi audžubērni.

Šogad uz pieņemšanu pie Valsts prezidenta aicinātas īpaši daudz audžuģimeņu, arī ģimenes, kuras uzņēmušās rūpes par bērniem ar fiziskās un garīgās veselības traucējumiem. Ārpusģimenes aprūpē esošie bērni ar īpašām vajadzībām ir viena no neaizsargātākajām un ievainojamākajām sabiedrības grupām, tāpēc svarīgi nodrošināt viņiem iespēju uzaugt ģimenē vai ģimeniskai videi pietuvinātā vidē. Tikšanās laikā tiks uzklausīti bērnu un ģimeņu stāsti, cildināta ģimeņu drosme, pašaizliedzība un ziedošanās Latvijas bērnu labā.

Prezidents ar kundzi pateiksies visām ģimenēm par viņu būtisko darbu un īpaši godinās trīs audžuģimenes, kuru rūpes par bez vecāku gādības palikušiem bērniem ar īpašām vajadzībām ir piemērs un iedrošinājums visai sabiedrībai.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    gunča 03.11.2017, 13:07:31

    Kad vienreiz beigs māžoties.

  • -2
    Latvija pāri visām! 03.11.2017, 14:29:00

    Tā pati doma.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: