Solovjovs atlaists par disciplīnas pārkāpumiem. Tikmēr vairāki citi FK Ventspils un FC Tranzit spēlētāji atstājuši savas komandas, lai mēģinātu iekļūt citos klubos.

 FK Ventspils oficiālajā mājaslapā ziņots, ka pārtraukta sadarbība ar 22 gadus veco spēlētāju Aleksandru Solovjovu. Iemesls līguma laušanai esot bijis atkārtotie disciplīnas pārkāpumi – spēlētājs vairākkārt treniņā esot ieradies alkohola reibumā.

Tāpat Solovjovs esot pārkāpis līgumā noteiktās saistības. FK Ventspils direktora v.i. Dmitrijs Hohlovs nevēlējās plašāk komentēt līguma laušanu ar Solovjovu. Savukārt Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis Ventas Balsij norādīja, ka ar Aleksandru bijušas problēmas jau iepriekš Skonto laikos un jauniešu izlasēs.

«Solovjovs viennozīmīgi ir ļoti talantīgs spēlētājs un varēja jau spēlēt augsta līmeņa klubos, bet viņam ir smags raksturs un zināmas problēmas ar alkoholu. Domāju, ka viņam nav kaut kas kārtībā, ja viņš šādi rīkojas,» tā Mežeckis. Ģenerālsekretārs gan nedomā, ka dzeršana ir simptoms Latvijas futbolā. Tas ir atsevišķs izņēmuma gadījums.

Mežeckis arī piebilst, ja klubs Solovjovu lūgs diskvalificēt, tad to federācija arī darīs. Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā, arī par disciplīnas pārkāpumiem un alkohola lietošanu, tika diskvalificēti un brīdināti vairāki Latvijas basketbola izlases spēlētāji.

Tikmēr vairāki FK Ventspils un FC Tranzit futbolisti devušies atrādīties Itālijas klubiem.  

Ventspils kapteinis un pamatsastāva pussargs Artūrs Zjuzins (19 g.) devies uz Veronas Chievo, kura spēlē Itālijas A sērijā. Uz Itāliju devušies arī trīs Tranzit jaunieši. Citu Itālijas A sērijas klubu ieinteresējuši tikai 16 gadus vecā uzbrucēja Kaspara Svarupa un 17 gadus vecā pussarga Vladimira Mukina pakalpojumi. Savukārt Vitālijs Barinovs (17) devies uz slavenās Romas Lazio nometni. Krievijas leģionārs Sergejs Šumiļins (20) aizbraucis atrādīties Ukrainas Kryvbas.

Dienu pirms vasaras transfēru perioda beigām Krievijas Premjerlīgas klubs Naļčikas Spartak parakstīja līgumu ar nu jau bijušo FK Ventspils pamatvārtsargu Aleksandru Koļiņko. Pēc Spartak mājaslapā norādītās informācijas, Koļiņko komandai pievienojies kā brīvais aģents.

Aleksandrs uzreiz jau tika pieteikts Krievijas Premjerlīgas 19. kārtas spēlei, kurā palika uz maiņu un laukumā nedevās, bet Spartak nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Kazaņas Rubin. Jāatzīmē, ka vienīgos vārtus Koļiņko komandas biedrs guva no 70 metriem, izmantojot rupju pretinieku vārtsarga kļūdu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: