Ar spēli pret Horvātijas izlasi Latvijas valstsvienība uzsāks 2012. gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas ciklu.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies 16 labākās izlases, starp kurām Polijai un Ukrainai kā turnīra rīkotājām vieta jau ir garantēta. Pārējā 51 Eiropas futbola izlase ir sadalīta deviņās grupās (sešās pa sešām komandām, trīs pa piecām komandām).

Automātiski finālturnīram kvalificēsies visu deviņu grupu uzvarētājas, kā arī labākā no otro vietu ieguvējām. Pārējās astoņas otro vietu ieguvējas tiks sadalītas četros pāros un play-off izspēlē sadalīs atlikušās ceļazīmes uz Euro 2012. Latvijas izlase vienu reizi spējusi kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram – to izdevās paveikt 2004. gadā, kad divās play off spēlēs ar 3:2 tika pieveikta Turcijas vienība.

Pirmo atlases cikla spēli Latvijas izlase aizvadīs šodien, kad savā laukumā cīnīsies ar grupas galveno favorīti Horvātiju. Mačs notiks Skonto stadionā (sākums plkst. 21), un to tiešraidē varēs redzēt LTV 7 kanālā. Savukārt jau 7. septembrī mūsējie izbraukumā tiksies ar Maltu. Vēl mūsu grupā spēlē Grieķija, Izraēla un Gruzija.

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs 21 izlases kandidāta sarakstā iekļāvis arī FK Ventspils spēlētājus – aizsargu Ritu Krjaukli un pussargu Juriju Žigajevu. Tāpat kandidātos ir arī nu jau bijušais Ventspils vārtsargs Aleksandrs Koļiņko.

Par Latvijas futbola izlases kapteini 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā iekšējā balsojumā iecelts Anglijas Čempionāta vienības QPR aizsargs Kaspars Gorkšs. Viņa asistenti būs izlases veterāns Vitālijs Astafjevs un aizsargs Deniss Ivanovs. Gorkšs sacīja, ka mačā pret horvātiem izšķiroša nozīme būs taktikai. «Horvātija ir augstākās klases izlase, no kuras jāuzmanās visos spēles elementos. Tai ir daudz ļoti labu spēlētāju, un paredzēt, kas mums varētu sagādāt vislielākās problēmas, ir grūti. Mums jābūt taktiski gudriem, atklātā futbolā ar viņiem ielaisties būtu pašnāvība,» uzsvēra Gorkšs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: