Kriminālprocesā par publikācijām rokasgramata.com ceturtdien Anrijam Lembergam piemērots cietušā statuss.

 Tā informē advokāts Aivo Leimanis. Turpinās izmeklēšana, par kuras detaļām sīkākas informācijas Leimanim neesot.

Valsts policijas preses pārstāve Linda Neimane-Zobena nekādu informāciju par lietas izmeklēšanu nesniedza, norādot, ka "kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 200.panta - par dienesta noslēpumu un komercnoslēpumu saturošu ziņu neatļautu iegūšanu un izpaušanu -, turpinās izmeklēšana".

Jau ziņots, ka 9.augustā šajā mājaslapā tika ievietotas Ventspils mēra Aivara Lemberga dēla Anrija un 16.augustā - meitas Līgas kontu pārskatu izdrukas par tādu pašu laika posmu, bet dažas dienas vēlāk - viena dokumenta kopija, kas, visticamāk, ilustrē Ventspils mēra maksājumus ekskluzīvu apģērbu veikalam Londonā pirms aptuveni pieciem gadiem. Visos šajos gadījumos Datu valsts inspekcija (DVI) konstatējusi iespējamu likumpārkāpumu personas datu aizsardzības jomā un vērsusies prokuratūrā, savukārt Valsts policija jau ierosinājusi kriminālprocesu par Anrija iespējamo bankas kontu publiskošanu internetā.

Trešdien iznāca žurnālista Lato Lapsas izdotā rokasgrāmata "Kā nozagt miljardu?". Lapsa akcentēja, ka grāmatas iznākšana nekādā veidā neietekmēs mājaslapas rokasgramata.com darbību. "Mājaslapa turpinās darbu vēl pietiekami ilgi un gari, kamēr mēs būsim pastāstījuši visu, kas sabiedrībai bija jāzina," sacīja Lapsa.

"Es esmu cilvēks, kas uzņemas atbildību (..) par to, kas jau ir publiskots un vēl tiks publiskots," sacīja Lapsa. Viņš norādīja, ka ir cilvēki, kuri palīdzējuši ar tehniskām lietām, taču atbildību uzņemas viņš. Par to Lapsa informējis arī Valsts policijas, kuras lietvedībā ir kriminālprocess saistībā ar mājaslapā publicēto informāciju, priekšnieku, "lai viņš velti netērē policijas resursus, meklējot kas un kā to ir darījis (..)".

Policija, vaicāta, kādas darbības tā veiks, ja jau iespējamā meklējamā persona pati ir paziņojusi par atbildības uzņemšanos, komentārus nesniedza. Policijas preses pārstāve minēja vien to, ka policija turpina vākt lietā nepieciešamos pierādījumus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: