Ansis Dermaks sper soli tuvāk Latvijas čempiona titulam triālā Elites grupā.

Rīgā, Mangaļsalā, priekšpēdējā Latvijas čempionāta posmā triālā kopā piedalījās 35 dalībnieki. Piektā posma sacensībās braucējiem bija jācīnās salīdzinoši smagi izveidotajā trasē, kuras autori ir AKA Team komanda no Rīgas. Triālistiem braukšanu vēl vairāk apgrūtināja slapjā trase un lietus, kas lija arī sacensību laikā.

Prestižākajā E elites klasē piektā posma sacensībās startēja seši braucēji, kuri visi pārstāvēja Ugāles triāla klubu Karters. Ar 23 soda punktiem pirmo vietu izcīnīja Ansis Dermaks. Par trīs punktiem vairāk un otrā vieta Pāvelam Griškovam, bet trešo vietu ar 36 punktiem ieguva Kristaps Skudra. Ceturtais palika Valters Smiltāns (58 p.), piektais – Arvis Dermaks (75) un sestais – Jānis Lācis (88).

Čempionāta kopvērtējumā situācija ir līdzīga: pirmais ar 77 punktiem ir Ansis Dermaks, no kura tikai trīs punktus atpaliek Pāvels Griškovs. Tad nu arī pēdējā posma sacensībās izšķirsies, kurš no viņiem iegūs Latvijas čempiona titulu. Kopvērtējumā trešais ar 62 punktiem ir Kristaps Skudra.

E ekspertu grupā startēja trīs dalībnieki, no kuriem labākais bija Kartera braucējs Armands Paupers, otrajā vietā atstājot igauni Henri Arukusku, bet trešais finišēja kopvērtējuma līderis Valters Pāvelsons. Arī starp Pauperu un Pāvelsonu pēdējā posmā notiks cīņa par čempiona titulu. E rūķi grupā piedalījās septiņi Karters braucēji, no kuriem labāko rezultātu uzrādīja kopvērtējuma līderis Kaspars Kuļikovs.

Otro vietu posmā un kopvērtējumā ieņem Rihards Grantiņš, bet Ralfs Blumfelds – trešo. Starp trīs Karters iesācējiem labākais bija Gunārs Pirjajevs, kurš kopvērtējumā ieņem trešo vietu. Sudraba godalgu ieguva Ģirts Venškevics, kurš ir arī iesācēju grupas kopvērtējuma līderis. Trešais palika Bruno Krampe, kurš Venškevicam kopvērtējumā zaudē tikai četrus punktus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: