BK „Ventspils” turpina komandas komplektāciju jaunajaisezonai un savas rindas papildina ar 28 gadus veco un 210 cm garo lietuviešu meistaru Sauļus Kuzminskas (Saulius Kuzminskas).

Kuzminskas komandā pildīs spēka uzbrucēja/centra lomu un kļūs par ievērojamu komandas spēku zem ventspilnieku un pretinieku groziem. Lietuviešu centra spēlētājs savu karjeru ir sākotnēji veidojos Lietuvas spēcīgākajos klubos, turklāt ir bijis neatņemama sastāvdaļa Lietuvas U 18 un U 20 izlasēs, piedaloties 2000. un 2002. gada Eiropas čempionātos, bet 2004. gadā tika iekļauts arī Lietuvas vīriešu izlases sastāvā.

Deviņpadsmit gadu vecumā Kuzminskas noslēdz vienošanos ar BK „Siauliai” komandu un pavada tās sastāvā divus gadus. Nākamos divus gadus no 2003. – 2005. gadam aizvada spēcīgajā „Lietuvos Rytas” komandā un kopā ar komandu izcīna vērā ņemamu panākumu - ULEB kausu. Tālāk Kuzminskas vēlas izmēģināt savus spēkus Eiropas klubos un dodas uz Francijas klubu „Gravelines Dunkerque”, kurā pavada no 2005. – 2006. gadam. Nākošajā sezonā dodas uz Slovēniju, lai nepilnu sezonu aizvadītu Eirolīgas komandā Ļubļanas „Union Olimpija”. Vēlāk 11 spēles aizvada arī Vācijā Bundeslīgā, pievienojoties „Baskets Oldenburg” vienībai.

2007. gadā atgriežas savā dzimtenē un pievienojas BK „Siauliai” komandai, kurā pavada divas sezonas līdz pat 2009. gadam. Pēc tam uz vienu gadu dodas uz kaimiņu zemi Poliju un pievienojas „Trefl Sopot” komandai. Šajā komandā aizvada 25 spēles, vidēji spēlē gūstot 13,7 punktus un izcīnot 8,2 atlekušās bumbas . Nominēts kā 2010. gada labākais Polijas līgas centra spēlētājs.

BK "Ventspils" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Rībens: "Kuzminskas ir tehnisks un kustīgs spēlētājs, kurš labi spēlē groza tuvumā, kā arī gūst punktus no tālās un pustālās distances. Noteikti būs noderīgs komandā ar savu pieredzi, kuru krājis spēlējot dažādās Eiropas komandās."

BK „Ventspils” turpina pastiprināties, un jau drīzumā ir gaidāms vēl viens papildinājums. Komanda plāno aizvadīt vairākas pārbaudes spēles. Bet pirmās oficiālās spēles jau septembra beigās no 24. – 25. septembrim, kad BK „Ventspils” piedalīsies Baltijas Basketbola līgas kausā Igaunijas pilsētā Tartū.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: