Vakar spēcīgākais vējš bijis Kurzemē, kur tas vietām sasniedzis arī vētras spēku. Ventspilī vētras postījumi nav bijuši lieli.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi informē, ka spēcīgākais vējš vakar bijis Liepājas ostā, kur tas brāzmās sasniedzis 26 metrus sekundē (m/s), kas ir uzskatāms jau par vērtu.

Brāzmainas vējš vakar bijis arī Ventspilī - 23 m/s, Rucavā - 22 m/s, Liepājas pilsētā - 21 m/s, Skultē un Mērsragā - 20 m/s, savukārt Rīgā vējš bijis brāzmās līdz 17 m/s. Pārējā Latvijā vēja brāzmas bijušas mērenas.

Ventspilī vētras postījumi nav bijuši lieli. "Ventspilī un Ventspils novadā vējš būtiskus postījumus nav nodarījis," pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta  Ventspils daļas komandieris Andris Šulcs. Vienīgais Šulcam zināmais gadījums ir par kādu prāvāku zaru, kas vakar ap plkst.22 vakarā uzkritis uz ielas braucamās daļas Inženieru un Ganību ielas krustojumā.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien dienas laikā vējš piekrastē brāzmās var saglabāties no 15 līdz 17 m/s, bet vakara pusē tas sāks pierimt un arī turpmākajās dienās vējš būs mērens - no 3 m/s līdz 7 m/s. Pūtīs ziemeļrietumu vējš.

Šodien vietām Latvijā, galvenokārt Kurzemes pusē, gaidāms stiprs lietus. Aizvadītajā naktī stiprs lietus nolijis Rūjienā - 22 milimetri, bet pārējā Latvijas teritorijā lietus naktī bijis mērens, nolīstot no 4 līdz 10 milimetriem.

Pēc sinoptiķu prognozēm, stiprs lietus pēc šodienas tuvākajā laikā vairs nav gaidāms. Ja turpmākās dienas būs lietus, tad tas būs īslaicīgs un neliels.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: