Pie 19. panākuma virslīgā tikuši FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā ar 4:0 pieveica Gulbenes komandu, turklāt vārtus gūstot pirmā puslaika beigās un otrā sākumā desmit minūšu laikā.

Komandas nebūt nav kaimiņos turnīra tabulā, tomēr bija skaidrs, ka gulbenieši nebūs ieradušies tikai paskraidīt. Viņiem punkti nepieciešami tieši tāpat kā ventspilniekiem, lai gan uzdevumi katrai komandai ir atšķirīgi – FK Ventspils cīnās par medaļām, bet FB Gulbene cenšas saglabāt vietu virslīgā.

Lielāka daļa pirmā puslaika aizritēja visai līdzīgā cīņā. Lai gan krietni vairāk uzbruka ventspilnieki, pie bīstamiem sitieniem tikt izdevās reti, turklāt arī viesi atbildēja ar saviem momentiem. Tā vien šķita, ka pirmais puslaiks noslēgsies bez vārtu guvumiem, taču pašā tā izskaņā FK Ventspils savu iespēju beidzot sagaidīja, turklāt divreiz. 44. minūtē Federiko Martiness ar papēdi nometa bumbu Daniilam Turkovam, kurš apspēlēja aizsargu un, neskatoties uz to, ka gulbenieši vārda tiešā nozīmē turēja ventspilnieku visiem spēkiem, tomēr saglabāja līdzsvaru un izdarīja precīzu sitienu. Vēl pēc minūtes ar vārtu guvumu beidzās standartsituācijas izspēle, kad punktu uzbrukumam pielika Igors Tarasovs – 2:0.

Otrais puslaiks nebija lāgā sācies, kad rezultāts atkal izmainījās – vēlreiz piespēlēja Martiness un sita Turkovs. Tikai dažas minūtes vēlāk arī Martiness pierakstījās vārtu guvēju skaitam, viegli pieskaroties bumbai ar galvu, ceturto reizi pārsējot Igoru Labutu. Interesanti, ka Turkovs un Martiness guvuši vārtus visās šīs sezonas spēlēs ar Gulbenes komandu.

Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, lai gan laukuma saimniekiem iespējas izcelties vēl bija. Ventspilniekiem tas bija 19 panākums šajā sezonā, kas ir tikai par vienu mazāk nekā līderei Daugavpils Daugavai, taču punktu ziņā daugavpilieši tuvākos sekotājus – bet SkontoLiepājas metalurgam un FK Ventspils šobrīd ir vienāds punktu skaits (61) – apsteidz par sešiem.

Jau trešdien FK Ventspils savā laukumā uzņems Liepājas metalurgu, aizvadot pirmā apļa atcelto spēli. Šis mačs būs pirmais mājiens futbola līdzjutējiem, ka klāt rudens, jo virslīgas vadība spēles sākumu ielikusi pulksten 14. Protams, no vienas puses pie vainas ir apgaismojuma trūkums Ventspils stadionā, taču tas neliedza maču sākt pāris stundas vēlāk. Tāpat, kā spēli ar Gulbeni. Protams, tā arī vēl būtu darba diena, tomēr līdzjutējiem noteikti būtu vairāk iespēju izrauties uz šo tik ļoti svarīgo maču.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: