Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Bērnu sveiciens Briežu dārzam

Pēdējās divas nedēļas Ventspils 5. vidusskolā risinājās aizrautīgi zīļu mači – audzēkņi sacentās, kura klase savāks visvairāk ozolzīļu, ar ko iepriecināt Briežu dārza iemītniekus.

Latvijas ģimenes atbalsta vismazāk

Lai arī nākamgad valsts pasludinātā prioritāte ir demogrāfija, tomēr pētījums pierāda, ka atbalsts ģimenēm ar bērniem Latvijā ir viszemākais starp visām Baltijas valstīm. Starpība ar Igauniju ir milzīga, un arī nākamajā gadā situācija daudz neuzlabosies.

2.lpp. Viedoklis: “Pretapaugļošanās politika ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Lai pārliecinātos, ka cilvēka īsā atmiņa neviļ, es kārtējo reizi pārlasīju partijas programmu. Tur stāv rakstīts: «Radīsim atbalsta veidus otrā, trešā un katra nākamā bērna piedzimšanai ģimenē, t.sk. fiskālus stimulus un progresivitātes principa īstenošanu. Izveidosim atbalsta programmu neauglīgo ģimeņu ārstēšanai.» Pēdējais no solījumiem, kas diemžēl skar nelielu sabiedrības daļu, bet ir būtisks ieguvums privātajām klīnikām Rīgā, laikam tā kā būtu īstenots.»

3.lpp.

Meteorologiem ir darbs līdz gada beigām

Ventspils meteoroloģiskā stacija strādās ierastajā režīmā vismaz vēl līdz gada beigām, un ar stacijas darbiniekiem ir pagarināti darba līgumi. Jautājums, kas notiks ar meteoroloģisko staciju nākamgad, ir atklāts.

Iedzīvotāji saņems bukletus par atkritumiem

Gada beigās pilsētas iedzīvotāji saņems bezmaksas bukletus par sadzīves atkritumiem. Bukletus rotās Ventspils skolēnu zīmējumi.

4.lpp. Kriminālziņas. Policija tvarsta nelegālos tirgoņus

Ventspils policija šogad konfiscējusi teju 300 litrus nelegāla alkohola, tūkstošiem cigarešu un arī nedaudz degvielas.

Tiesā otru sava dēla nodūrēju

Pāris nedēļu laikā Ventspils tiesa skata jau otro slepkavības lietu, kurā sava dēla nāvē vainojams tēvs.

Avarē, jo neievēro distanci

Ventspilī un novadā šogad notikuši 185 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir par 22 vairāk nekā pērn šajā laika posmā. Eksperti norāda, ka biežākais avāriju iemesls ir distances neievērošana.

Veciem cilvēkiem izkrāpj ietaupījumus

Policijā atkal vērsušies vairāki telefonkrāpnieku un viltus sociālo darbinieku upuri. Līdzcilvēkus aicina pabrīdināt sirmgalvjus par šādiem krāpšanas veidiem. 

5.lpp. Vide. Papes ezera takās

Teicienu par laika apstākļiem un apģērbu varētu piemērot arī ceļošanai. Arī tai nav nepiemērotu laika apstākļu, ir tikai nepiemērotas drēbes...

Ravē Ventas rumbu

Mūsu tuvākie kaimiņi kuldīdznieki pagājušās nedēļas nogalē ravēja upi. Varētu padomāt, ka tas tāds joks, bet – ne. Eiropas platākā ūdenskrituma Ventas rumbas aizaugums pārsniedzis pieļaujamo, un pati upe tādējādi pārvērtusies par pļavu. Tā to nedrīkstēja atstāt.

6.lpp. Sports. Pilsētas čempionātā 11 komandas

Pilsētas čempionātā basketbolā, gluži tāpat kā pagājušajā sezonā, startēs 11 komandas, kuras šoreiz gan nebūs sadalītas divās grupās. Turnīra pirmās spēles plānots izspēlēt jau oktobra vidū.

Sezonas noslēdzas, sezonas sākas

Oktobra sporta notikumu kalendārā iespējams atrast gan pašmāju, gan starptautiskus mačus, turklāt daži no tiem tiek rīkoti par godu sezonas noslēgumam, bet citi, gluži pretēji, tikai uzsāk jauno darba cēlienu.

BMX hallei meklē projektētājus

Jau novembra vidū kļūs zināmi jaunās BMX halles projektētāji, bet citos Olimpiskā centra Ventspils objektos būvdarbi jau veiksmīgi virzās uz priekšu.

7.lpp. Kultūra. Atkal sākas stāstu laiks

Stāstus var stāstīt, tinot dziju kamolā, cienājot citus ar gardiem ēdieniem vai dodoties kopīgā pastaigā pa pilsētas ielām.

Gatavo izdošanai atstātās grāmatas

Visi mūžībā aizgājušie vietējie autori – Jana More, Gunārs Ievkalns, Milda Geidāne un Vitauts Ļūdēns – atstājuši manuskriptus; viņu tuvinieki tos gatavo iespiešanai.

Roka pārogļodamās notrīc

Pagājušajā gadā latviski izdotā zviedru dzejnieka Tomasa Transtremera dzejas izlase atgādināja, cik līdzīgi domā un jūt abās pusēs jūrai dzīvojošie. Šogad saprašanās tiltu met zviedru dzejnieka Klāsa Andersona krājums Laimīgs cilvēks un somu Penti Sārikoski Tiarnia.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: