Šodien savu pirmo oficiālo spēli jaunajā sezonā aizvadīs basketbola klubs Ventspils, Baltijas Basketbola līgas mačā viesos tiekoties ar Palangas basketbolistiem.

Basketbola kluba Ventspils valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics, spriežot par paveikto darbu starpsezonu periodā, uzskaita vairākus labus sasniegumus: «Atbilstoši finansiālajām iespējām bija jānokomplektē komanda, piesaistot pēc iespējas vairāk vietējo spēlētāju. Esam dabūjuši atpakaļ Akseli Vairogu, parakstījuši līgumu ar Jāni Timmu un Sandi Valteru, noturējuši Ronaldu Zaķi. Protams, par lielu panākumu jānosauc arī vienošanās ar treneri Robertu Štelmaheru. Vēl meklējam vienu ārējās līnijas spēlētāju.»

BK Ventspils arī jaunajā sezonā tradicionāli startēs trīs turnīros – Latvijas Basketbola līgā, FIBA Izaicinājuma kausā un krietni izmainītajā Baltijas Basketbola līgā. Pērn ventspilnieki LBL izcīnīja sudraba medaļa, bet abos pārējos turnīros apstājās soli no Final 4. Šajā sezonā mērķi nav kļuvuši pieticīgāki, tiesa, gan Štelmahers, gan Pleinics uzsver, ka galvenais ir cīņa par katru laukuma centimetru, bez kuras nebūs arī panākumu visā sezonā.

«Baltijas līgā sasniedzams mērķis būtu četrinieks. Jātiek pusfinālā un jāpacīnās par medaļām. LBL jātiek finālā, un tad jau redzēs, kā būs tālāk. Fināls ir fināls. Katrā ziņā mūsu mērķis nav būt otrajiem, mūsu mērķis ir fināls. Savukārt Izaicinājuma kausā izloze bijusi pietiekami pateicīga, lai mēs iekļūtu otrajā kārtā,» kluba valdes priekšsēdētājs ieskicē sezonas uzdevumus.

Sezonas pirmo oficiālo spēli ventspilnieki aizvadīs BBL turnīrā, rīt viesos tiekoties ar Palangas basketbolistiem. Pirmo BK Ventspils sāncenšu sastāvā nav atrodami pazīstami (vismaz Latvijas līdzjutējiem) lietuviešu spēlētāji, toties tajā ir 225 cm slaidais gruzīnu centrs Sergo Atuašvili. Tiesa, pirmajās divās spēlēs Lietuvas čempionātā šis milzis nav izcēlies ar iespaidīgu statistiku, lai gan pirms tam Gruzijā tā bija tiešām pieklājīga.

Šosezon krietni izmainīta BBL izspēles kārtībā. Tā kā dalību turnīrā atteikuši Lietuvas lielklubi Lietuvos Rytas un Žalgiris, kā arī Rīgas VEF, līgas vadība nolēmusi apvienot Elites divīziju un Izaicinājuma kausu, turnīra pirmajā posmā izveidojot četras grupas. BK Ventspils spēlēs A grupā kopā ar Lietuvas komandām PalangaSiauliai/Triobet, Igaunijas TTUTYCO/Rapla un Kazahstānas Barsy (spēlē tikai izbraukumā). Līdz 16. decembrim komandas izspēlēs divu apļu turnīru, pēc kura katras grupas četras labākās komandas iekļūs Top16 turnīrā, kur atkal tiks sadalītas četrās grupās.

No 7. janvāra līdz 24. februārim tiks noskaidrotas ceturtdaļfināla dalībnieces – katras grupas divas labākās komandas. Atšķirībā no iepriekšējām sezonām šoreiz nav paredzēts rīkot Final 4 turnīru, bet gan visu izslēgšanas spēļu garumā pāru uzvarētājus noskaidrot divu spēļu summā, tā noskaidrojot arī čempionu un trešās vietas ieguvēju.

Roberts Štelmahers

BK Ventspils galvenais treneris

– Protams, trenerim komanda nekad nebūs pilnīgi gatava, tomēr domāju, ka esam jau pietiekoši sagatavoti, lai cīnītos par uzvarām. Jā, vēl turpinām komplektēšanu, jo uz pārbaudes laiku esam pieaicinājuši vienu leģionāru, bet es jau esmu teicis, ka esmu apmierināts ar tiem spēlētājiem, kas šeit jau ir. Tā ka tas būs tikai neliels papildinājums. Kā treneris, protams, vēlos, lai komanda uzvar katrā mačā, un uz to mēs arī tieksimies, smagi strādājot treniņos un katrā spēlē cīnoties par katru laukuma kvadrātmetru.

Akselis Vairogs

BK Ventspils kapteinis

– Ir patīkami atrasties Ventspilī un šajā kolektīvā. Katrā treniņā cenšamies paņemt to, ko treneris mums dod, un progresēt. Arī pieredzējušākie spēlētāji. Lai arī sastāvs ir izmainījies, ir daudz jauno spēlētāju, tomēr domāju, ka Ventspils joprojām ir ļoti labā līmenī, turklāt ar ļoti respektētu treneri. Katrā spēlē jādemonstrē neatlaidība un cīņas spars, jādara tas, ko no komandas prasa treneris, un tad varēsim pacīnīties ar visiem. Arī komandu VEF varēsim pabaidīt. Man personīgi šīs sezonas galvenais uzdevums ir palīdzēt komandai sasniegt tās mērķus.

BK Ventspils kalendārs oktobrī

LBL

9. oktobris plkst. 19.00 VentspilsBarons kvartāls

13. oktobris plkst. 17.00 BK JēkabpilsVentspils

26. oktobris plkst. 18.30 TurībaVentspils

27. oktobris plkst. 18.30 BK ValmieraVentspils

BBL

5. oktobrī plkst. 17.00 PalangaVentspils

16. oktobrī plkst. 19.00 VentspilsSiauliai/Triobet

20. oktobrī plkst. 18.30 TTU –Ventspils

21. oktobris plkst. 17.00 RaplaVentspils

30. oktobrī plkst. 19.00 VentspilsPalanga


Šeit var lasīt interviju ar galveno treneri Robertu Štelmaheru

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: