Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sveicu svētkos, skolotāj!

Oktobra pirmā svētdiena kalendārā atzīmēta kā Skolotāju diena. Taču dzīvē skolotāji savas profesijas svētkus svin šodien, kad pedagogus ar ziediem un labiem vārdiem sveic skolēni.

Smagais samaļ auto ar jaunieti

Neredzēti smaga avārija notikusi uz Ventspils–Kuldīgas šosejas, kur kravas auto burtiski samalis vieglo automašīnu un tajā esošo jaunieti, kuram izdzīvot nebija iespēju.

2.lpp. Viedoklis: “Par skolotājiem ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Atskatoties uz skolas laiku līdz ar gadu atstatumu, aizvien vairāk novērtējam skolotājus ne tikai kā matemātikas, latviešu, valodas vai fizikas zināšanu pamatlicējus, bet arī kā dzīves skolotājus. Turklāt paradoksāli – tie stingrākie, prasīgākie, harizmātiskākie paliek atmiņā spilgtāki. Kaut kur pagaist brāziena smeldze un asaru rūgtums un vietā stājas apziņa par dzīves gudrību, kuras patiesumu var pārbaudīt tikai, mācoties no saviem puniem.»

3.lpp.

Vēlas ietekmēt likumdošanas procesus

Vairāki Ventspils pašvaldības uzņēmumi šonedēļ uzņemti Latvijas Darba devēju konfederācijā.

Prasīs vairāk naudas pašvaldībai

Ventspils dome negrasās samierināties ar mazāku iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļu, kas nozīmē mazāk naudas pašvaldību budžetos, un apšauba Latvijas Pašvaldību savienības domes lēmumu, prasot sasaukt ārkārtas sēdi.

Prombūtnes laikā radās jauns maksājums

Atgriežoties no ārzemēm pēc ilgstošas prombūtnes, ventspilnieki nereti ir nepatīkami pārsteigti par pieaugušajiem komunālajiem maksājumiem.

4.lpp. Skolotāju dienā.

5.- 6.lpp. TV Programma.

7.lpp. Veselība. Rudens skumjas, bet varbūt depresija?

Vakari – garāki, rīti – tumšāki. Pamostoties nav īsta prieka – labāk paliktu siltajā gultā, negribas nevienu satikt, tālruņa zvans šķiet pārāk skaļš un uzmācīgs.... Vai klāt rudens skumjas? Bet varbūt tā ir depresija?

Šizofrēnija

Par šizofrēniju dažkārt maldīgi uzskata cilvēku savdabīgu rīcību, izpausmes un uzvedības traucējumus. Tomēr šizofrēnija ir smaga psihiska saslimšana, kas pēdējos gados kļūst arvien aktuālāka. Tai raksturīgas psihisko funkciju izmaiņas un traucēta realitātes uztvere.

8.lpp. Sports. Mači motokrosa entuziastiem

Trīs nedēļas nogales Ventspils apkārtnes mototrasēs risināsies iespējams azartiskākie motobraucēju mači Dzintarjūraskauss – motokross, kurā pie starta bomja stāsies visi tie, kuriem motobraukšana ir hobijs un sirdslieta.

Martužans brauks pie Savicka

Šīs nedēļas nogalē Lietuvā risināsies starptautiskais sporta festivāls, ko rīko pazīstamais lietuviešu spēkavīrs Židrūns Savicks un kurā piedalīsies arī jaunais Ugāles spēkavīrs Oskars Martužans.

Zelta kontūras sāk balēt

Pēc neveiksmes savā laukumā pret Liepājas metalurgu (0:3), FK Ventspils izredzes uz zelta medaļu izcīnīšanu un čempionu titula saglabāšanas kļuvušas pavisam niecīgas, lai gan teorētiska pavisam zaudētas tās vēl nav.

9.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības

Pirms... 85 gadiem1927. gads. Lokomotīvju svilpienu atcelšana no 1. oktobra. Dzelzceļa virsvalde nolēmusi no 1. oktobra atcelt lokomotīvju svilpšanu, vilcienam atejot no stacijām. Virskonduktora svilpienus pirms vilcienu atiešanas pagaidām atstās, bet arī tos paredzēts likvidēt. Kā zināms, uz visiem Vakareiropas dzelzceļiem lokomotīvju un virskonduktoru svilpšana, vilcieniem atejot no stacijām, jau sen kā atmesta. Braucējiem to der ievērot, lai laikā paspētu iekāpt vagonā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: