Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Amelēs nobriedis konflikts

Kāda Puzes pagasta Ameles ciema iedzīvotāja redakcijā vērsās ar pārmetumiem z/s Zemzari saimniecei, kura slikti izturoties pret saviem lopiņiem, liekot tiem dienu un nakti dzīvot ārā, dubļos. Lauksaimniece pārliecināta, ka sūdzēšanās ir kaimiņienes atriebība.

Daudze lidmašīnā glābj uzbekieti

Ārsta profesija Valsts prezidenta kancelejas vadītājam Gundaram Daudzem lidmašīnā ļāvusi sniegt palīdzību kādai uzbeku sirmgalvei. Tādējādi izpalikusi ārkārtas nosēšanās.

2.lpp. Viedoklis: „Oda sētniekiem”, laikraksta “Ventas Balss” redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Saulīte spīd, ir skaists, spirgts rīts. Izeju pastaigāties ar suni. Smaidu. Te pēkšņi atskan kāda balss: «Ko jūs tur darāt?» Paskatos balss virzienā. Smaidu. Sieviete ar slotu un milzu šaufeli uz brīdi apjūk, jo mans smaids neiederas scenārijā, jo viņa, kā izrādās, man dusmīgi uzbrūk par suni, kas čurā uz mājas stūra. Kā noprotu, ja būtu viņas vara, sētniece ar lielu slotu no pilsētas izmēztu visus suņus. Tomēr manu prieku par jauko dienu tik viegli renstelē neaizslaucīsi.»

3.lpp.

Pretimnākšana nodokļa parādniekiem

Iedzīvotāji un uzņēmumi, kuriem pa iepriekšējiem gadiem ir sakrājies nekustamā īpašuma nodokļa parāds, to varēs nomaksāt bez soda naudas.

Pabalstus saņems vairāk cilvēku

Pilsētas dome nolēmusi palīdzēt vēl lielākam skaitam iedzīvotāju, kuri nonākuši finansiālās grūtībās.

Jūrā pie Mazirbes pazudis cilvēks

Pagājušajā sestdienā jūrā pie Mazirbes gājis bojā kāds pārgalvīgs makšķernieks, kurš, iespējams, iesildījies ar grādīgo dziru, devās peldēties.

4.lpp.

Turpinās pētīt hercogistes vēsturi

Viens no starptautiskās zinātniskās konferences Valsts Latvijas rietumos: Kurzemes un Zemgales hercogistei – 450 rezolūcijas punktiem skan šādi: «Aicināt Zviedrijas Karalisti izskatīt jautājumu par Kurzemes un Zemgales hercogisti saistītā kultūrvēsturiskā mantojuma, kas izvests no Latvijas teritorijas un Zviedrijā, pilnīgu vai daļēju atgriešanu Latvijas Republikai.»

Izturīgs porcelāns un krāšņas tekstīlijas

Ar elegantu un izsmalcinātu porcelāna izstādi Ventspilī atgriezies mākslinieks Andris Vēzis. Viņa meita Ieva Vēze-Dreimane rāda pilī skaistas tekstīlijas.

5.lpp.Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Airētājiem medaļas valsts čempionātā

Mūsu airētāji veiksmīgi startējuši Latvijas Republikas čempionātā divniekos garajās distancēs un Jelgavas divnieku kausa sacīkstēs smaiļošanā un kanoe airēšanā, kurās tikuši pie vairākām godalgotām vietām.

Basketbolistiem bronza Liepājā

Otro pirmssezonas pārbaudes turnīru Liepājā aizvadījuši BK Ventspils basketbolisti, kas, izcīnot divas uzvaras, kā arī reizi piekāpjoties saviem pretiniekiem, izcīnījuši trešo vietu.

Arī Skonto krīt Ventspils priekšā

Vēl vienu svarīgu uzvaru cīņā par šī gada Latvijas futbola Virslīgas čempiona titulu izcīnījis FK Ventspils, kas turnīra 29. kārtas spēlē savā laukumā ar 1:0 apspēlēja Skonto futbolistus, tādējādi arī kopvērtējumā līdz minimumam samazinot atstarpi līdz viņiem.

7.lpp. Dzīvesziņas. Kā rudenī dzīvosim, tāda būs ziema

Rudens ir ne tikai apceres laiks, bet arī brīdis, kad ķermenis sagatavojas ziemai.

Gribi dzīvot labi – ziedo

Reģe Sanita Sīkle uzskata, ka ir jāziedo, bet ne vienmēr naudu. Tās var būt arī jaunas drēbes un mantas. Piemēram, zinot, ka bērnudārzam trūkst attīstošo rotaļlietu, nopērkam tās un uzdāvinām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: