Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Tauta ieslīgst parādos

Valdības vīri deklarē, ka ekonomiskā krīze ir cauri, dzīve iet uz augšu. Taču tiesu kalendārs liecina, ka tik labi cilvēkiem vēl neklājas. Šomēnes Ventspils tiesa plāno izskatīt vairāk nekā 90 parādu piedziņas lietas.

2.lpp. Viedoklis: „Dace Vašuka ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Ventspils tiesā šogad ir daudz vairāk parādu piedziņas procesu nekā pirms gada. Šī tiesas statistika ļoti kontrastē ar valdības statistiku par krīzes pārvarēšanu un cilvēku dzīves līmeņa uzlabošanos, tādēļ liek uzdot jautājumu, kam ticēt vairāk – banku, Finanšu ministrijas, statistikas pārvaldes datiem – vai tam, ko nākas redzēt savām acīm un dzirdēt savām ausīm? Tad nu es savā prātā pārcilāju, vai manā ģimenē ienākumi kļuvuši lielāki, vai kāds no maniem radiem, draugiem un paziņām ticis pie labāka, stabilāka darba vai vispār atradis darbu Latvijā?»

3.lpp.

Divi ugunsgrēki vienā mājā

Māja Pils ielā 37 degusi divas naktis pēc kārtas. Iedzīvotāji uzskata, ka tā dedzināta tīšuprāt.

Bior murdā vērtīgi vaislinieki

Pētnieciskā institūta Bior murdā, kas izraisījis pastiprinātu Ventspils zvejnieku un makšķernieku interesi, labs loms. Jā tā turpināsies, tad murdu varēs ņemt ārā jau oktobra beigās, spriež tā apsaimniekotāji.

Nošauj civilsievu un nošaujas pats

Kārtējais tracis kādā tārgalnieku ģimenē beidzies traģiski – vīrietis nāvējoši sašāvis savu civilsievu un pēc tam nošāvies arī pats.

4.lpp. Novadā. Folklora palīdz nenovecot

Sestdien Puzes kultūras namā ieradīsies 150 viesu. Viņi piedalīsies folkloras kopas Sītava 25. dzimšanas dienas svinībās.

5.lpp.Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Latvijai piektā vieta Nāciju krosā

Latvijas kvadriciklu izlase, ko veidoja tikai motoklubu Rodeo un Motoparks Kandava Sumata braucēji Edgars Meņģelis (Rodeo), Kārlis Meldrājs un Ralfs Reinfelds (abi Sumata), izcīnījusi augsto piekto vietu Eiropas Nāciju čempionātā kvadricikliem.

Zelta roka paliek Ventspilī

Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

Gulbene pieveikta desmit minūtēs

FK Ventspils futbolisti, ar 4:0 savā laukumā apspēlējot komandu Gulbene, tikuši pie sava 19. panākuma Virslīgā, bet jau rīt komandu gaida šīs sezonas pēdējais Kurzemes derbijs.

7.lpp. Intervija. Lielās mājas mazā saimniece

Herberta Dorbes muzeja vadītājai INESEI AIDEI ir skaista iesauka – Puteklīte. Inese jau 25 gadus strādā muzejā, tādēļ cieši saaugusi ar savu darbavietu – Senču putekļiem un tikusi pie atbilstīga mīļvārda. Reizēm Dorbes muzeja vadītāju dēvē arī par Putekļu Inesi, un tas uzrunātajai tīk, jo vēl vairāk saista viņu ar mazo namiņu Ērgļu ielā 1, kur līdz 1983. gadaaugustam, savai aiziešanai mūžībā, dzīvoja rakstnieks ar savu sieviņu Valiju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: