Jau vairākus gadus par Ventspils Jūras svētku atraktīvu sastāvdaļu ir kļuvušas ūdensmotociklu sacensības sērfotāju pludmalē, un arī šis gads nav izņēmums.

14. jūlijā pulksten 12 sāksies Baltijas atklātā čempionāta un Latvijas atklātā čempionāta 2. posma sacensības „Ventspils Domes Kauss 2012”.

Šogad sacensības gaidāmas vēl spraigākas un interesantākas, jo uz Ventspili plāno doties gan trīskārtējs Baltijas čempions prestižajā GP klasē Jānis Uzars, gan 2011. gada pasaules junioru čempions Markuss Lutsokerts no Igaunijas, arī vairāki Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas un Igaunijas labākie sportisti. Ja piepildīsies prognozes, skatītājiem būs iespēja vērot aptuveni 50 sportistu sacensības vairākās klasēs.

Jaudīgo (līdz 400 zirgspēkiem) RUNABOUT (sēdus vadāmo motociklu) klasē gaidāma spraiga kaimiņu cīņa – Igaunijas čempioniem Antonam Pankratovam un Valērijam Trujevcevam pretī stāsies Lietuvas spēcīgākais pilots Tomass Girkšnis. Tieši šajā klasē solījušies piedalīties visvairāk Igaunijas un Krievijas sportistu.

SKI (stāvus vadāmo motociklu klasē) mūsējiem ir vislielākās iespējas cīnīties par pjedestāla augstākajiem pakāpieniem. Jānis Uzars, Artūrs Brencis, Pēteris Igals, Pēteris Līkums, Kārlis un Kaspars Žūriņi, Krista Uzare ir nopietni kandidāti uz godalgotajām vietām.

Īpaši interesantas un neprognozējamas kā allaž ir junioru cīņas, kur meistarību bieži vien aizvieto vēlēšanās uzvarēt un patiesas, neslēptas emocijas.

Sacensību sākums 12, treniņbraucieni – jau no 11.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: