Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Smēķētājus varēs ierobežot

Ja Veselības ministrijas virzītais likumprojekts nonāks līdz galamērķim, turpmāk pašvaldībām būs tiesības ierobežot smēķēšanu, aizliedzot to darīt uz daudzdzīvokļu māju balkoniem un lodžijās.

Traktora nedarbus vērtēs eksperti

Pārventas gaisa tiltu, kuru pagājušajā nedēļā iedragāja nepareizi vesta traktora kauss, rīt vērtēs eksperti, lai tiktu skaidrībā, kāds remonts nepieciešams tilta salabošanai.


2.lpp. Viedoklis: „Līdztiesība?”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.
«Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu nodēvējis par tabakas industrijas nopirktu politikas pārpratumu. No Apiņa nesaudzīgu kritiku ķer arī Veselības ministrija, kas nespējot Latvijas iedzīvotāju veselību izvirzīt augstāk par tabakas industrijas peļņu.»

3.lpp.

Atvadās no Artūra Griķa

Vairāki desmiti jauno sportistu, viņu vecāki un tuvinieki piektdienas rītā atvadījās no Ghetto Games sacensībās traģiski bojā gājušā Artūra Griķa – viena no Latvijas labākajiem jaunajiem freestyle BMX riteņbraucējiem. Tagad par Artūru teiksim – bija...


4.lpp. Intervija. 28 sitieni ar smagu veseri

Kalēja AINĀRA RUĻĻA pēdējais lielākais objekts ir pareizticīgo baznīcas kupols. Ar batjuškas atļauju velvē ielikta kapsula ar latīņu valodā uzrakstītu vēstījumu. Aināra smēde atrodas Jūrkalnē, un, ja viņš izgatavo kādu priekšmetu ciema vajadzībām, piemēram, vējrādītāju, naudu netiek prasīta. Tas būtu aplam. Amatniekam nav noteikta darba laika, reizēm viņš sāk rosīties četros no rīta, bet, jūtot, ka iesāktais nevedas, met mieru un paņem rokās grāmatu.

5.lpp.

Iveta izspēlē ziedu kolorītu

Teātra nama izstāžu zālē ar silti samtainām krāsām vilina tekstilmākslinieces Ivetas Vecenānes izstāde Ziedēšana II.

Dabas objekti kā burti

Mākslinieku plenērs Jūrkalnē šovasar – jau ar starptautisku skanējumu. Dabā strādāja gleznotāji arī no Krievijas un Lietuvas.

Runā ar pupu mīļi – raaa taaa

Līdz septembrim, apmeklējot teātra namu, var uzrunāt podos iedēstītos augus. Ar tiem var sazināties, izmantojot arī internetu.

6.lpp.Sports. Priedēns – pirmais Ventspils IRONMAN

3,8 kilometru peldējums, 180 kilometru riteņbraukšana un finālā vēl 42,195 kilometru maratona skrējiens. Tas viss bija pa spēkam mūsu triatlonistam Mārim Priedēnam, kas Francijā pirmo reizi veica smago Ironman distanci, tādējādi ieejot arī Ventspils sporta vēsturē kā pirmais mūsu sportists, kas to spējis.


7.lpp. Brīvbrīdim. Pirms 25 gadiem

1987. gads... Vēlreiz par sliktu darbu. Gaišā dienas laikā zivju konservu kombināta teritorijā no Ventas puses iekļuva grupa nepiederošu personu. Desantnieki netraucēti izstaigāja uzņēmuma teritoriju, un pēc kāda laika bez jebkādiem sarežģījumiem to atstāja. Kā noskaidrojās vēlāk, nelūgtie viesi esot pamanīti. To partijas komitejas sēdē apgalvoja zivju konservu kombināta direktore Z. L. Pamanīja, bet neaizturēja. Par laimi, šajā reizē nelegālā ceļā ielavīties kombinātā mēģināja nevis kaut kādi ļaunprāši, bet gan Tautas kontroles komitejas locekļi, kuri pārbaudīja, kā tiek gādāts par sociālistiskā īpašuma saglabāšanas nodrošināšanu.

Spāņu valodas pasniedzēja RAFAELA MARTINA KALVO (Rafael Martin Calvo) GASPAČO 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: