Latvijas futbola virslīgas čempionātā pie desmitā panākuma tikuši FK Ventspils spēlētāji, kas savā laukumā ar 2:0 pieveica Jūrmalas Spartaku, tā nostiprinoties pirmajā trijniekā.

Šī bija abu komandu trešā spēle, bet pirmajās divās panākumi tika dalīti uz pusēm – Ventspilī ar 3:2 uzvarēja ventspilnieki, bet Slokas stadionā ar 2:0 pārāki jūrmalnieki. Tiesa, komandu sastāvi pat pēdējā tikšanās reizē bija krietni citādāki, nekā šajā. Spartaks iespēlējas jaunus leģionārus, kamēr ventspilnieki bez jauniesauktajiem uzbrucējiem Jasuke Saito un Vladislava Kozlova laukumā sūtīja arī lietuviešu pussargu Simonu Pauļus.

Jau spēles otrajā minūtē rezultāts tika atklāts, kad pēc soda sitiena izspēles ar tālu sitienu Andreju Pavlovu pārspēja Antons Kurakins. Bumbu vairāk turpināja kontrolēt mājinieki, lai gan viesiem vajadzēja atspēlēties. Spartaks pirmajā puslaikā izcēlās vien ar dažiem nepatīkamiem tālšāvieniem, kamēr FK Ventspils saspēlēja vēl vienus vārtus. Izgājienā no vārtiem kļūdījās Pavlovs un Martiness ar papēdi raidīja bumbu tukšos vārtos.

Otrajā puslaikā spartakieši aktivizējās, bet atgūt kaut vienus vārtus nespēja. Pēc Vitālija Barinova kļūdas vienatnē pret Maksimu Uvarenko nonāca Daniils Calkovskis, taču pārspēt jauno ventspilnieku nespēja. Mača izskaņā viesi arī palika mazākumā, kad par tēlošanu otro brīdinājumu izpelnījās Andrejs Panasjuks, kas cerības glābt šo maču jūrmalniekiem samazināja pavisam. Ventspilnieki nosargāja sauso uzvaru, ievērojami uzlabojot garastāvokli pirms Čempionu līgas maču ar Molde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: