Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodots kriminālprocess par sievietes noduršanu šī gada martā.

16.martā ap pusnakti Nikolaja ielā tika atrasts kādas sievietes līķis ar durtu brūci krūškurvī sirds rajonā. Jau nākamajā dienā policija aizturēja 39 gadus vecu vīrieti, kuru vēl pēc divām dienā atzina par aizdomās turamo un apcietināja. Kā noskaidrojās, starp vīrieti un sievieti, kuri dzīvojuši faktiskā laulībā, izcēlās strīds par... nesaklātu gultu. Strīda karstumā sieviete sadurta, bet vēlāk no gūtajām traumā mirusi.

 

Nopratināšanā aizturētais savu vainu atzina daļēji, liecinot, ka pilnībā neatceras notikušo un to, kādā veidā būtu varējis nodarīt miesas bojājumus sievietei, jo bijis iereibis. Viņš gan pieļāva varbūtību, ka varēja to nodarīt, taču noliedza, ka būtu vēlējies sievieti nogalināt.

 

Ņemot vērā, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika savākta pietiekama pierādījumu bāze kriminālvajāšanas uzsākšanai attiecībā pret aizdomās turēto, nolemts Kriminālprocesa materiālus nodot prokratūrai.

 

Kriminālprocess tika uzsākts pēc Krimināllikuma 116. panta - par citas personas tīšu, prettiesisku nonāvēšanu. Par šādu nodarījumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: