Ceturtdien Kultūras centra direktore Valda Gulbe Rīgā parakstīja līgumu par finansējuma piešķiršanu «Jūras vārtu» katlumājas pārbūves projektam.

Paredzēta teātra nama „Jūras vārti” esošās katlumājas rekonstrukcija, iegādājoties un uzstādot modernu birstošās biomasas granulu katlu ar virpuļkameras degli - birstošas biomasas (gan kokskaidu granulas, gan šķelda, gan jebkurš cits birstošs kurināmais) izmantošanai apkurē.

Sagaidāms, ka izvēlētā tehnoloģija nodrošinās salīdzinoši plašas kurināmā veida izvēles iespējas, tādējādi sekmējot energoapgādes drošību un vienlaikus arī tā brīža ekonomiski izdevīgākā kurināmā izmantošanas iespēju.

Plānots, ka pēc projekta īstenošanas izdevumi siltumenerģijai samazināsies par ~50%. Šobrīd  teātra nama ēkas apkures nodrošināšanai un karstā ūdens sagatavošanai tiek patērētas aptuveni 58 tonnas apkures dīzeļdegvielas, kas veido izmaksas aptuveni 25 tūkst. LVL gadā.

Projekta kopējās investīciju izmaksas plānotas 41 600 LVL, tajā skaitā 29 700 LVL Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējums, kas veido 75% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: