Pagājušajā nedēļā saslimstība ar akūtām elpceļu infekcijām pieaugusi gandrīz divas reizes un vidēji Latvijā reģistrēti 852,5 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju,

Savukārt nedēļā no 5.septembra līdz 11.septembrim, kad infekciju izplatība jau bija pieaugi par 40%, vidēji valstī slimoja 445 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju, informē Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) epidemioloģe Raina Nikiforova..

Spriežot pēc iepriekšējo gadu datiem, arī nākamnedēļ saslimstība ar akūtām elpceļu infekcijām varētu pieaugt, norādīja Nikiforova.

Neviens gripas gadījums Latvija vēl nav reģistrēts, un epidemiologi prognozē, ka pirmie gripas slimnieki varētu parādīties oktobrī vai novembrī, taču plašāka gripas izplatība parasti tiek novērota janvārī martā.

No elpceļu infekcijām iespējams izvairīties, ievērojot speciālistu konsultācijas un padomus, un personīgo higiēnu, tai skaitā roku mazgāšanu, elpceļu higiēnu. Ir jācenšas izvairīties no kontakta ar vīrusu infekcijas slimniekiem. Un arī pašam saslimušajam jāapzinās, ka, neizārstējies un neievērojot piesardzības pasākumus, viņš var apdraudēt visu apkārtējo veselību.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Latvija pāri visām! 06.11.2020, 21:04:50

    Cauri ir...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: