Ārvalstīs strādājošajiem Latvijas iedzīvotājiem vairs nebūs jāmaksā nodokļu starpība, paredz šodien Saeimā kā steidzami galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Grozījumi paredz, ka ar nodokli neapliks Latvijas rezidenta algota darba ienākumus, kas gūti citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai valstī, ar kuru Latvijai ir noslēgta un stājusies spēkā konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu.

Šobrīd Latvijas rezidentiem, kas algotu darbu strādā ārvalstīs, Latvijā jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodokļa starpība. Grozījumiem stājoties spēkā, šos ienākumus ar nodokļiem Latvijā neapliks.

Likumprojekts paredz arī daļēju nodokļa amnestiju - par ārvalstīs gūtiem algota darba ienākumiem, ja tie gūti 2008.-2010.taksācijas gadā, nodoklis būs jāmaksā pēc 5% likmes. Personas, kas par minētajiem ienākumiem 2008.-2010.gadā nav maksājušas nodokli, varēs iesniegt precizētu deklarāciju vispārējā kārtībā.

Maksātāji, kas 2008.-2010.taksācijas gadā nodokli no minētajiem ienākumiem būs veikuši pēc nodokļu likmes, kas bija spēkā attiecīgajā taksācijas gadā, iesniedzot precizētu deklarāciju, būs tiesīgi saņemt pārmaksātā nodokļa atmaksu.

Minētās normas nepiemēro ārvalstīs gūtajiem jūrnieku algota darba ienākumiem, jo šajā gadījumā ir noteikts speciāls nodokļa režīms, kā arī fizisko personu gūtajam ienākumam par taksācijas gadu, par kuru ir veikta iedzīvotāju ienākuma nodokļa revīzija.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: