Ventspils Augsto tehnoloģiju (VATP) parks kopā ar partneriem no Latvijas Universitātes un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras uzņēma Latvijā ārvalstu organizāciju pārstāvjus, lai pārrunātu uzņēmumu iespējas un vajadzības Eiropas tirgos.

Galvenie projekta BalticSupply mērķi ir veicināt mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspēju, piedāvājot jaunu starptautisku biznesa pakalpojumu portālu, un uzlabot šo uzņēmumu piekļuvi lielo ražotāju piegāžu ķēdēm.

Vizītes laikā projekta dalībnieki piedalījās izstādē „Riga Food 2011”, prezentējot plānoto biznesa pakalpojumu portālu Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā rīkotajā Pārtikas nozares seminārā. Savukārt Ventspilī apmeklēja „Dendrolight Latvija” ražotni, kā arī tikās ar Biznesa inkubatora uzņēmumiem „MWF”, „Textile4U” un „Malmar Sheet Metal” pārstāvjiem.

Pasākumu atklāja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks, iepazīstinot klātesošos ar uzņēmējdarbības vidi Ventspilī un līdz šim realizētājiem pilsētas attīstības projektiem.

„Ventspilī vizītes laikā tika organizēta apaļā galda diskusija starp uzņēmumiem un projekta partneriem no visa Baltijas jūras reģiona ar mērķi saprast, kādā veidā uzņēmēji iegūst informāciju par iepirkumiem Eiropas līmenī un kā mēs –biznesa atbalsta organizācijas varam veicināt viņu dalību iepirkumos ārpus Latvijas robežām, tādējādi paaugstinot gan uzņēmēju, gan Latvijas konkurētspēju un izaugsmes iespējas kopumā. Pateicoties projektam, mums ir iespēja organizēt Kurzemes reģiona uzņēmumu vizītes uz Eiropas valstīm ar mērķi atrast sadarbības partnerus un izveidot produkcijas noieta kanālus. Kas arī tiek darīts – no 14. septembra līdz 16. septembrim 4 VATP Biznesa inkubatora uzņēmumi viesojas Brēmenē, Vācijā”, – pastāstīja VATP pārstāve Natālija Lukaša. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: