Atzīmējot Starptautisko jaunatnes dienu, Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 (EBDG 2011) Labās gribas vēstniece Laura Rubīna kopā ar vairākiem desmitiem Ventspils jauniešu sarīkoja aizraujošu zibakciju, kas norisinājās Ventspils tirgus laukumā.

Jauniešu zibakcijas idejas autori un organizatori ir Ventspils pilsētas domes Jaunatnes lietu komisija, kas ar šādu pēkšņu un negaidītu jauniešu akciju, vēlējās pievērst tirgus laukuma apmeklētāju uzmanību brīvprātīgajam darbam, ko paši jaunieši aktīvi veic.

Zibakciju jaunieši veidoja kā atkrituma savākšanu, tādējādi ilustrējot vienu no brīvprātīgā darba jomām – apkārtējās vides sakopšana. Organizētajā Ventspils tirgus laukuma sakopšanas zibakcijā piedalījās aptuveni 40 jaunieši, starp kuriem bija arī EBDG 2011 Labās gribas vēstniece Laura Rubīna, kura kā brīvprātīgā darbojas biedrībā „Latvijas Bērnu forums.“

„Jaunieši bieži izvēlas netradicionālus veidus – zibakcijas, lai aktualizētu vai pievērstu uzmanību kādam sabiedrībai nozīmīgam jautājumam. Mūsu Ventspils jaunieši šogad izvēlējās, atzīmējot Starptautisko jaunatnes dienu, organizēt zibakciju, tādējādi pievēršot sabiedrības uzmanību brīvprātīgajam darbam. Ar savu piemēru, aicinot Ventspils iedzīvotājus daudz aktīvāk iesaistīties brīvprātīgajā darbā. 2011. gads visās Eiropas Savienības dalībvalstīs ir pasludināts par Eiropas Brīvprātīgā darba gadu. Vides sakopšana ir viena no brīvprātīgā darba jomām, kurā var iesaistīties ikviens iedzīvotājs neatkarīgi no vecuma vai nodarbošanās,“ sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks un Jaunatnes lietu komisijas priekšsēdētājs Didzis Ošenieks.

Zibakcijas dalībnieki bija ģērbušies visi vienādos T-kreklos ar EBDG 2011 simboliku un akcijas noslēgumā jaunieši visiem kopā izsaucot EBDG 2011 saukli „ESI BRĪVPRĀTĪGAIS!“ palaida gaisā baltus balonus ar EBDG 2011 simboliku.

Foto: Andris Rebhūns, ventspils.lv

Jaunrades nama video

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: