Sestdien, 6. augustā Ventspilī Ostas ielas promenādē notiks Latvijas spēkavīru čempionāta fināls.

Līdzīgi kā iepriekšējā gadā, arī šogad Latvijas stiprākā vīra noskaidrošana norisināsies divas dienas, katrā pa pieciem vingrinājumiem.

Ļoti svarīgā pirmā sacensību diena iesāksies plkst.13.00, dodot spēcīgu un vīrišķīgu akcentu Ventspils pilsētas svētkiem. Lielajam finālam pēc pieciem posmiem visas vasaras garumā ir kvalificējušies 10 stiprākie šīs sezonas atlēti. Vēl diviem atlētiem Latvijas spēka atlētu federācija piešķīra tā sauktās wild card. Viena no tām pienākas pēdējo gadu Latvijas titulētākajam spēkavīram pēc Raimonda Bergmaņa – ogrēnietim Agrim Kazeļņikam. Otru ielūgumu uz finālu izpelnījās Mareks Jēkabsons, kurš šosezon atgriezies pēc traumām un bija pirmais „aiz strīpas” – pēc pieciem posmiem vienpadsmitais.

Ventspils pilsētas svētku apmeklētāji redzēs spraigu un aizrautīgu sāncensību piecos nopietnos vingrinājumos, starp kuriem būs arī Latvijā vēl neredzēti.

Pauzēs Ventspils iedzīvotājus un viesus priecēs dažādi skatītāju konkursi ar balvām.

Visi divpadsmit atlēti nopietni gatavojas sezonas nozīmīgākajām spēkavīru sacensībām. Rīkotāji sagaida vairākus dueļus – Agris Kazeļņiks un pagājušā gada čempions Artis Plivda. Aiz viņu mugurām pārsteigumus var sagādāt, pirmkārt, jau Mareks Leitis un Dainis Zāģeris. Mareks pagājušogad tieši Ventspilī izvirzījās vadībā, taču nenoturēja pārsvaru fināla otrajā dienā. Šosezon viņš ir kopvērtējuma līderis, taču abi pārējie konkurenti nestartēja pa vienam posmam.

Dainis Zāģeris, savukārt, šosezon pirmo reizi uzvarēja atsevišķā posmā Daugavpilī, turklāt pārspēja gan Arti, gan Mareku. Mazā cinīša lomu vezuma gāšanā centīsies parādīt svarā vieglākais, bet cīņasspara pilnākais Latvijas atlēts Māris Rozentāls. Notiks arī nopietna cīņa par pārējām vietām, jo katrs gribēs sezonas rangā būt augstāk par kolēģi.

„Esmu aprunājies ar atlētiem un, gatavošanās process ir nopietns. Visi grib nostartēt pēc iespējas labāk, tāpēc skatītājiem noteikti būs interesanti. Lai atceramies Didža Zariņa, Ingus Kaktenieka un Oskara Brugemaņa lieliskos startus, vienmēr uz sezonas beigām labs ir Andris Leišavnieks, varbūt uzspīdēs Rolands Fersters, pieredzi noteikti iegūs Ildars Sviķis,” pirms startiem Ventspilī atlētu iespējas nosauca Latvijas spēka atlētu federācijas vadītājs Māris Liepiņš.

Atbalstīt spēkavīrus varēs Ostas ielas promenādē pie pasažieru termināla sestdien, 6.augustā jau no plkst.13.00.

Ventspilī tiks ielikti pamati, bet Latvijas stiprāko vīru noskaidros svētdien Limbažos, kur norisināsies vēl pieci vingrinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: