Nedēļas nogalē Latviju šķērsos ciklons, tā ietekmē palaikam līs, īslaicīgi gaidāms stiprs lietus un vējš, prognozē sinoptiķi.

Ar ciklonu saistīta lietus zona Latviju sāks šķērsot piektdienas pievakarē, sākot no valsts dienvidrietumiem, liecina pašreizējās prognozes. Piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu daudzviet gaidāms stiprs lietus; ja izveidosies kāds negaisa mākonis, tad lokāli iespējama arī krusa un stipras vēja brāzmas.

Ciklons lielāko spēku sasniegs sestdien, kad tā centrs atradīsies virs Baltijas valstīm. Arī sestdien dienas laikā palaikam gaidāms lietus, vietām - lietusgāzes. Pūtīs brāzmains vējš, kas ciklona centrā norims. Jūras piekrastē dienvidrietumu, vēlāk ziemeļu vēja ātrums brāzmās var pārsniegt 20 metru sekundē.

Svētdien ciklons būs atstājis Latviju un pastiprināsies anticiklona ietekme, tādēļ lieli nokrišņi vairs nav gaidāmi, uzspīdēs saule un pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš.

Minimālā gaisa temperatūra brīvdienu naktīs būs +12..+17 grādu, dienas laikā temperatūra pakāpsies līdz +16..+22 grādiem.

Nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: