Septiņu mēnešu laikā kopš gada sākuma Ventspils ostā pārkrauti 16,61 miljons tonnu kravu jeb par 6% vairāk nekā pērn. Stabili attīstās kravu un pasažieru prāmju pārvadājumi.

Kopš gada sākuma vislielākais pieaugums reģistrēts ģenerālkravu pārkraušanas jomā – 1,49 miljoni tonnu jeb par 30% vairāk. Pārkrauto lejamkravu apjoms ir 8,87 miljoni tonnu jeb par 2% vairāk nekā pērn. Pārkrauto beramkravu apjoms ir 6,26 miljoni tonnu jeb par 7% vairāk. Pieci ostu termināļi palielinājuši kravu apgrozījumu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, – Ventspils nafta termināls (par 22,7%), Ventall Terminal (par 1,6%), Kālija parks (par 9,3%), Baltic Coal Terminal (par 94,5%), Noord Natie Ventspils Terminal (par 44,5%).

 

Par ostas biznesa stabilu nozari kļuvusi prāmju līniju apkalpošana. Šogad no Ventspils uz Nīneshamnu (Zviedrija) prāmji kursē piecas reizes nedēļā, uz Trāvemindi (Vācija) – divas reizes nedēļā, maršrutā Lībeka–Ventspils–Sanktpēterburga–Ventspils–Lībeka – četras reizes nedēļā. Īpaši pieaugusi interese par līniju Ventspils–Nīneshamna. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, visās līnijās ar prāmjiem pārvadāto pasažieru un vieglo automašīnu kopējais skaits palielinājies vairāk nekā 2,5 reizes, treileri un kravas – attiecīgi par 148,2% un 144,9%.

 

Kopš šā gada maija beigām, ņemot vērā pieaugošo kravu pārvadājumu apjomu, starp Ventspili, Liepāju un Trāvemindi kursē prāmis Watling Street, kas var pārvest par 30% vairāk kravu un divas reizes vairāk pasažieru nekā agrāk šajā līnijā kursējošais prāmis.

Šogad pasažieri izrāda īpaši lielu interesi par līniju Ventspils–Nīneshamna (Zviedrija).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: