Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pētījums rosina mainīt apkuri

Ventspilī gaisa piesārņojums nepārsniedz noteiktos robežlielumus. Taču individuālo māju krāsnis gaisu bojā ne mazāk kā pilsētas rūpniecības uzņēmumi.

Arodskolā varēs apgūt auto vadīšanu

Lai iegūtu autovadītāja apliecību ir jāmaksā barga nauda un ne visiem tā ir, īpaši jauniešiem. Iespējams, jau šajā mācību gadā autotiesības varēs iegūt Ventspils profesionālās vidusskolas audzēkņi.

 

2.lpp. Viedoklis: «Dīkdieņu paaudze» Ventas balss galvenā redaktore Gundega Mertena

Ik dienu izskan informācija par jauniem grautiņiem Londonā un arī citās Anglijas pilsētās. Sākušās runas par to, vai arī pie mums kaut kas tāds var notikt. Notikt var jebkas, ja nav mērķa valstij, ja nav mērķa sabiedrībai, ja nav mērķa ģimenei, ja nav mērķa jauniešiem. Latvijā par mērķiem dēvē iziešanu no krīzes, ekonomikas atlabšanu, mistisku skaitļu sasniegšanu atskaitēs Starptautiskajiem augļotājiem, bet tie nav mērķi, tie var kalpot kā līdzekļi mērķa sasniegšanai.

3.lpp.

Bēgļu problēmu taisa par joku

Premjera Valda Dombrovska apgalvojumi, ka Ventspils mēra bažām par migrantu plūsmas novirzīšanu uz Latviju nav nekāda pamata, var izrādīties tikai priekšvēlēšanu poza.

4.lpp. Kultūra

Godīga un spilgta improvizācija

Folkbarokas operas Opera Ficta pirmizrāde Pilsētas svētku izskaņa bija kā punkts uz i. Kāds no šī punkta bija gaidījis ko vairāk vai citu, bet mākslinieki ir gandarīti – iecerētais esot izdevies!

Gatavojas Kurzemes Dzejas dienām

Šoruden Kurzemes Dzejas dienas notiks Ventspilī, no 9. līdz 11. septembrīm lieliski papildinot Rakstnieku mājas piektās dzimšanas dienas svinības un jubilejas grāmatas atvēršanas svētkus.

5.lpp. Otrā jaunība

Svaigēšana izglāba man dzīvību...

Savā diezgan pieklājīgajā vecumā Milda Antrope ir sabiedriski aktīva, katru dienu kāpj 5. stāvā un vēl pavisam nesen aprūpēja divas slimas māsas. Ventspilniece apgalvo, ka spēkus tam visam viņa smeļas svaigēšanā.

Dārzs – aktivitātes un vitamīnu avots

Lai pensijas vecums nepārvērstos par dzīvi, kas sastāv no tabletēm un slimnīcas palātām, speciālisti iesaka šajā posmā pievērst pietiekamu uzmanību uzturam. Organisma vecuma īpatnības pēc 60 gadiem, samazinātas fiziskās un sociālās aktivitātes liek pārskatīt arī ēšanas paradumus.

 

6.lpp. Sports

FK Ventspils – astoņi prom, pieci vietā

Latvijas futbola klubos noslēdzies vasaras pāreju periods, un viens no aktīvākajiem tajā bija FK Ventspils, gan papildinot rindas ar jauniem spēlētājiem, gan no vairākiem futbolistiem atvadoties.

Vočtavs atkal stūrē uz titulu

Veiksmīgi aizvadītais trešais Latvijas čempionāta posms autokrosā bagiju klasē uz visaugstākajām vietām atkal ļauj cerēt ventspilniekam Otto Vočtavam, kurš šobrīd kopvērtējumā ir otrais.

7. lpp. ŪDEKAS ziņas 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: