Ventspils pilsētas dome lēmusi piešķirt līdzfinansējumu vairāku dzīvojamo māju energoaudita veikšanai un renovācijai.

Lielā Dzirnavu ielā 19, Siguldas ielā 27 un Pētera ielā 2 līdzfinansējums piešķirts energoaudita darbu veikšanai, bet  Ugāles ielā 17 - renovācijai, tas ir dienvidu puses fasādes sienas siltināšana.

Lēmums par palīdzības piešķiršanu energoefektivitātes pasākumu veikšanai ir pieņemts saskaņā ar Ventspils pilsētas saistošajiem noteikumiem Nr.12 „Ventspils pilsētas pašvaldības palīdzības piešķiršanas kārtība energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamās mājās", ko Ventspils pilsētas dome 2008.gada 9.jūnijā apstiprināja ar mērķi veicināt dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanu Ventspilī. Pašvaldības piešķirtā palīdzība jeb līdzfinansējums energoaudita veikšanai ir Ls 382.50 jeb 50% no energoaudita izmaksām (Ls 765.00), mājas renovācijai ir Ls 544.37 jeb 10% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām (Ls 5443.72).

Kopš 2008.gada jūlija Ventspils pilsētas domē ir iesniegti 157 iesniegumi palīdzības saņemšanai energoaudita darbu veikšanai un renovācijas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanai. No tiem atbalstīti 146 iesniegumi (93%), tajā skaitā 115 iesniegumi palīdzības saņemšanai energoaudita veikšanai un 31 - renovācijas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanai.

23 dzīvojamām mājām līdzfinansējums piešķirts māju siltināšanas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanas programmas ietvaros, t.i. mājās renovētas gala un fasāžu sienas, pagraba ārsienas, nosiltinātas bēniņi un nomainīti kāpņu telpu logi. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: