Ventspils pilsētas dome pieņēma jaunus saistošos noteikumus „Par pandusu un pacēlāju ierīkošanu personām ar kustību traucējumiem mājokļa vides pieejamībai”.

Pandusu un pacēlāju ierīkošanas mērķis ir padarīt vidi pieejamu cilvēkiem ar kustību traucējumiem un mazināt cilvēku ar īpašām vajadzībām atkarību no citu cilvēku palīdzības.

Jaunie saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Ventspils pilsētā par pašvaldības līdzekļiem tiks ierīkoti mājokļa vides pielāgošanai paredzētie pandusi (uzbrauktuves) un pacēlāji. Noteikumi regulēs šo ierīču pieprasīšanas, ierīkošanas, uzturēšanas un demontēšanas noteikumus, kā arī apmaksas, lēmumu pieņemšanas un apstrīdēšanas kārtību.

Noteikumi paredz, ka pieprasīt pacēlāju ierīkošanu koplietošanas telpās un uzbrauktuvju ierīkošanu pie kāpņu telpas ārdurvīm varēs I grupas invalīdi ar kustību traucējumiem, kuriem ir ergoterapeita atzinums, ka pacēlājs un uzbrauktuve nepieciešami, lai pārvietotos.

Sociālais dienests veidos to personu reģistru, kuras būs iesniegušas rakstisku iesniegumu ar lūgumu ierīkot pandusu un pacēlāju. Saskaņā ar šo reģistru rindas kārtībā atbilstoši Ventspils pašvaldības budžeta iespējām tiks veikti pasākumi mājokļa vides pielāgošanai personu ar kustību traucējumiem vajadzībām.

Interesenti ar saistošajiem noteikumiem varēs iepazīties laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” un Ventspils portālā. Noteikumi būs pieejami arī Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10, Ventspilī un Sociālā dienesta Pārventas filiālē Talsu ielā 39, Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: