Trešdien plkst.15.Vārves pagasta bibliotēkā ar apmeklētājiem tiksies filmu producente un scenāriste Elvita Ruka.

Elvita Ruka ir viena no pamanāmākajām un enerģiskākajām kino producentēm Latvijā. Bieži viņa pati ir producēto filmu idejas autore un scenāriste. 2006.gadā Elvita apliecināja sevi arī kā rakstniece - viņas ceļošanas kaislība materializējās grāmatā Sirsnīgie suņi. Šobrīd viņa kopā ar Aiju Bley veido interneta projektu par bijušo PSRS „15 jukušas avis”.

Vislabāk Elvitu raksturo viņas pašas vārdi šī projekta ievadā: „Šķiet, ka mana raksturīgākā īpašība ir vēlme iepazīt un līdzi pārdzīvot. Neesmu žurnāliste, kaut esmu vairāk kā 500 publikāciju autore. Vidusskolu beidzu, kad lielajā dzimtenē iesākās sabrukums un haoss bija arī izglītībā.

Izvēlējos mākslas vēstures studijas, kaut reālā dzīve mani vienmēr ir interesējusi vairāk. Pēc sešiem studiju gadiem un veiksmīgas mākslas kritiķes darbības, nomainīju mākslu pret īstenību – kļuvu par dokumentālo filmu scenāristi un producenti. Sākotnēji darbojos Vides Filmu Studijā, vēlāk veidoju neatkarīgus projektus un sadarbojos ar dažādiem domubiedriem. Man patīk vērot, izprast, brīnīties un dalīties savos pārdzīvojumos. Tāpēc arī turpinu ceļot un rakstīt, aizraujot līdzi arī citus. Projekts „15 jukušas avis” ir mans lielākais izaicinājums, kurā apvienošu savas literārās dotības un producentes pieredzi. Ceru, ka projekts http://www.15madsheep.com būs atklāsmju pilns un cilvēkiem vajadzīgs!”

Tikšanās ar Elvitu Ruku notiek Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā Ventspils bibliotēkas projekta „Tuvais tālums” ietvaros. Projekta gaitā novada iedzīvotājiem ir iespēja iepazīt interesantas un radošas personības, kas pabijušas tuvās un tālās zemēs un redzēto aprakstījušas dažādos informācijas nesējos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: