Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta par labu Ventspils mēram Aivaram Lembergam viņa prasītās viena miljona latu morālā kaitējuma kompensācijas vietā piedzina 3000 latu atlīdzību.

Ventspils pašvaldības vadītājs kompensāciju bija prasījis saistībā ar attaisnojošu spriedumu tā dēvētajā Grinberga lietā. Tiesa šodien par labu Lembergam piedzina arī 150 latu tiesāšanās izdevumus un noteica, ka ir atmaksājama arī viņa iepriekš samaksātā valsts nodeva par prasības iesniegšanu un pret apelācijas sūdzības iesniegšanu - kopumā 4107 lati.

Šodien pasludināto spriedumu 30 dienu laikā no 28.jūnija būs iespējams pārsūdzēt AT Senātā.

Pats Lembergs uz sprieduma pasludināšanu nebija ieradies. Viņa advokāte Gunta Kuzmane pēc sprieduma pasludināšanas žurnālistiem sacīja, ka par sprieduma pārsūdzēšanu Senātā tiks lemts pēc iepazīšanās ar tā motīviem, kas būs pieejami pēc 28.jūnija. Uz sprieduma pasludināšanu šodien nebija ieradušies arī valsts interešu aizstāvji, proti, Ģenerālprokuratūras pārstāvji.

Lembergs prasību – kompensāciju viena miljona latu apmērā - bija vērsis pret Latvijas valsti Ģenerālprokuratūras un Finanšu ministrijas personā.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 2009.gada 22.aprīlī Lemberga prasību daļēji apmierināja un no valsts piedzina 10 000 latu morālā kaitējuma atlīdzību, kā arī tiesas izdevumus, proti, Lemberga samaksāto valsts nodevu par prasības pieteikuma iesniegšanu tiesā 330 latu apmērā un izdevumus advokāta palīdzības samaksai 500 latu apmērā.

Līdz ar to par labu prasītājam Rīgas apgabaltiesa no valsts nolēma piedzīt kopumā 10 830 latus, bet pārējā daļā Ventspils mēra prasība tika noraidīta.

Spriedums apelācijas kārtībā tika pārsūdzēts AT, kas lietu izskatīja 7.jūnijā, un Lembergs tiesas sēdē pauda gatavību atsaukt prasību pret valsti par miljona latu morālā kaitējuma kompensāciju, ja prokuratūra viņam atvainosies.

Jāatgādina, ka jūnija sākumā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apmierināja Ventspils mēra Aivara Lemberga prasību un uzdeva Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) atsaukt divās preses relīzēs par viņam noteikto aizdomās turamās personas statusu un kriminālvajāšanu tā dēvētajā Grīnbergu lietā. Tāpat par labu Lembergam tika piedzīti 4000 latu, tiesa, prasīto 75 000 vietā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: