Apstiprināts Ventspils pilsētas pašvaldības 2010. gada publiskais pārskats, un tā mērķis ir informēt Ventspils pilsētas iedzīvotājus un citus interesentus par pašvaldības darbību un finanšu resursiem pagājušajā gadā un turpmākajiem darbības plāniem.

Dokuments ietver pamatinformāciju par Ventspils pilsētas pašvaldību, tās struktūrvienībām un galvenajiem pakalpojumiem, ko pašvaldība sniedz iedzīvotājiem saskaņā ar likumā „Par pašvaldībām” noteiktajām funkcijām.

Pārskatā sniegts Ventspils pilsētas raksturojums, kas ietver informāciju par pilsētas administratīvo teritoriju un iedzīvotāju struktūru, sniedz plašāku pilsētas ekonomikas raksturojumu, tai skaitā, informējot par uzņēmējdarbības attīstības tendencēm, kā arī ir doti jaunākie statistikas dati un plašāka informācija par jaunajiem ražojošajiem uzņēmumiem pilsētā un to izveidotajām darba vietām.

Raksturojot Ventspils pilsētas pašvaldības darbību 2010.gadā, atsevišķā sadaļā un pielikumos ir sniegta vispusīga informācija par Ventspils pilsētas attīstības programmas un Ventspils pilsētas teritorijas plānojuma īstenošanu, kā arī dota detalizētāka informācija par pašvaldības 2010.gada budžeta izpildi, finansiālās darbības rezultātiem, pašvaldības nekustamo īpašumu un realizētajiem un plānotajiem investīciju projektiem, kas īstenoti piesaistot Eiropas Savienības u.c. fondu projektu finansējumu.

Tāpat lasāma informācija par veiktajiem pasākumiem pašvaldības vadības pilnveidošanai un dati par pašvaldības iestāžu personālu. Savukārt, dokumenta sadaļā par pašvaldības komunikāciju ar sabiedrību lasītājs tiek informēts par 2010.gadā paveikto tādās jomās kā iedzīvotāju informēšanas un iesaistīšanas darbs, raksti preses izdevumos, intervijas presē, televīzijās un radio, sabiedrības viedokļa izzināšana (t.sk.veicot telefonaptaujas) un pašvaldības sadarbība ar nevalstisko sektoru.

Ventspils iedzīvotājiem un interesentiem Ventspils pilsētas pašvaldības 2010.gada publiskais pārskats būs pieejams pilsētas bibliotēkās un Ventspils Iedzīvotāju informācijas centrā. Tas būs publicēts arī Ventspils pašvaldības portālā ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: