Ventspils lidlaukā aktīvu darbību - mācību lidojumus - turpina airBaltic pilotu akadēmija un tās studenti. Lai mazāk traucētu iedzīvotāju naktsmieru, šogad mācību lidojumu veikšana diennakts tumšajā laikā uzsākta ātrāk kā citus gadus.

Šāda kārtība noteikta, ņemot vērā, ka tumšais laiks martā iestājas ātrāk, pēc plkst. 19.00 - attiecīgi uzsākot lidojumus tūlīt pēc tumsas iestāšanās un veicot mazāk lidojumus pēc pusnakts. Savukārt vasaras laikā šie lidojumi šobrīd tiek plānoti būtiski mazākā apjomā kā tas bijis iepriekšējos gadus.

Nakts mācību lidojumi ir būtiska jaunu pilotu (studentu) lidojumu apmācības sastāvdaļa. Šādas apmācības nodrošina pilotus ar nepieciešamajām prasmēm, lai droši un efektīvi orientētos nakts lidojumu vidē. Tas aptver dažādus aspektus - sākot no nakts lidošanas fizioloģiskās ietekmes izpratnes līdz mācībām kā izmantot lidojuma (gaisa kuģa) instrumentus vāja apgaismojuma vai pilnīgas tumsas apstākļos.

Ņemot vērā, ka virziens, no kura gaisa kuģis tuvojas lidlaukam un skrejceļam ir atkarīgs no vēja virziena, pastāv iespēja, ka gaisa kuģu nosēšanās notiks no pilsētas puses. airBaltic Pilot Academy pārstāvjiem ir lūgts pēc pusnakts maksimāli izvairīties no pārlidojumiem virs pilsētas un pamatā piezemēšanos un pacelšanos veikt no Vārves pagasta puses.

Iedzīvotāji tiek aicināti ar sapratni izturēties pret šiem lidojumiem un nesatraukties par gaisa kuģu lidojumu aktivitāti. Lidojumi notiek ievērojot normatīvajos aktos noteiktos vizuālo lidojumu noteikumus (Visual Flight Rules) un ievērojot atļautos lidojumu augstumus.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 13.03.2024, 18:03:21

    Le mācas,tō ir vērtig liet.Varbut,ka iznākt vel kād Manfred von Richthofen,le zinat.

  • -4
    Kriska 13.03.2024, 19:33:15

    Paldies par info. Vakar vakarā skatoties pa logu nevarēju saprast, kas notiek - tādas gaismiņas nekad agrāk nebija manītas - iespaidīgi

  • -1
    Peksis 19.03.2024, 21:35:46

    Kāpēc šie lidojumi vakara stundās tiek intensīvi veikti tieši virs dzīvojamām zonām? Konkrēti 19.martā starp 20:50-21:40 - nepārtraukti tiek veikti zemi pārlidojumi pār pilsētas centru un tā apkārtnē?

  • -1
    Kristiāna 20.03.2024, 13:16:27

    Vai tiešām mums negribas, ka piloti mācoties apgūst pēc iespējas sarežģītākas iemaņas? Tas tomēr ietekmē mūsu visu drošību nākotnē..

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 20.03.2024, 13:35:27

    Atbild SIA “Ventspils lidosta”:
    Kā jau pašā rakstā ir minēts, Ventspils lidlaukā tiek veikti mācību lidojumi - gan gaišajā, gan tumšajā diennakts laikā. Tāpat ir minēts, ka gaisa kuģu nosēšanās var notikt no pilsētas puses - ņemot vērā vēja virzienu un faktisko lidlauka novietojumu.
    Iepriekš jau esam informējuši par lidojumu veidiem, kādus veic pilotu skolas - pirmkārt tiek veikti garāki (ilgstošāki) pārlidojumi, bet uzsvars tiek likts arī uz piezemēšanās jeb tā saucamajiem “touch and go” lidojumiem, kas pēc būtības ir gaisa kuģa nosēšanās uz skrejceļa (pieskaršanās skrejceļam) un tūlītēja pacelšanās.
    Vēlreiz uzsveram - lidojumi notiek ievērojot normatīvajos aktos noteiktos vizuālo lidojumu noteikumus (Visual Flight Rules) un ievērojot atļautos lidojumu augstumus.

  • -1
    Janis Zvejnieks 20.03.2024, 21:46:37

    Ka Barong kungs teic.Jaa jaa ,tas ir gut,lai tik macas :))))))A to, gatsimt sakuma,Ventspils futbolists,gribej nosedinat mums VN estakade, naktsmaina,varej redzet pat feiss iluminatoros :)))))))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: