Jau pēc nedēļas teātra namā Jūras vārti uz neaizmirstamu un krāsainu koncertu aicinās grupa Latvian Blues Band. Šīs grupas koncerti vienmēr ir aizraujoši, turklāt mūziķi ne vien iepazīstina pašmāju publiku ar blūzu un soulmūziku to labākajā versijā, bet arī ar spilgtiem izpildītājiem.

Tā tas notiks arī šajā viesošanās reizē – kopā ar blūzmeņiem uz skatuves kāps izcilā britu dziedātāja Adeama Valkovjaka.

Grupa Latvian Blues Band pastāv kopš 2000. gada un ir uzkrājusi lielu pieredzi, uzstājoties kopā ar vairāk nekā 200 visdažādākajiem blūza māksliniekiem. Tā kā grupas repertuārs ir ļoti plašs un dažāds, tā gandrīz nekad nespēlē pēc iepriekš sagatavotas skaņdarbu secības, bet programmu veido uz vietas pēc izjūtām un koncerta gaisotnes. Grupas orģinālmūzika sniedzas no Ņūorleānas second line ritmiem sajaukumā ar r’n’b un soul mūziku līdz pat dziļam Čikāgas blūza skanējumam. Populārais specializētais žurnāls Soul Food Journal rakstīja: «Katrs, kurš kādreiz ir redzējis šos puišus uz skatuves, apzvērēs, ka Misisipi ietek Baltijas jūrā! Viņu spēles prieks neizbēgami tiek nodots klausītājiem. Pūšamo instrumentu grupa kopā ar ritma sekciju un grupas frontmenis Jānis Bux Bukovskis sola augsta līmeņa blūza un r’n’b izklaidi.» Grupai raksturīgi saviem koncertiem piesaistīt spilgtus izpildītājus. Kopā ar Latvijas blūzmeņiem uz skatuves kāps brīnišķīgā britu dziedātāja Adeama Valkovjaka.

Dziedātāja nāk no ļoti muzikālas ģimenes. Viņas tēvs spēlēja regeja grupā Third World, bet mamma muzicēja kopā ar tādām mūzikas zvaigznēm kā Čaka Hāna, Vitnija Hjūstona un Gerijs Mūrs. Adeama bieži piedalījās pasaules tūrēs kopā ar savu tēvu un arī dziedāja kopā ar mammu. Pateicoties tam, viņai ir vairāk nekā 30 gadu dziedāšanas pieredze un vairākas viņas dziesmas guvušas plašu atzinību. «Jā, es nāku no muzikālas ģimenes, gan mani vecāki, gan vecvecāki bija profesionāli mūziķi, un, lai arī es centos nedaudz bēgt no mūziķes karjeras, tomēr mīlestība uz mūziku, aicinājums mani panāca,» nelielā sarunā ar Ventas Balsi pirms drīzumā gaidāmā koncerta atklāj Adeama Valkovjaka. Viņa sākusi dziedāt jau pusaudža gados, un par vokālisti kļuvusi agrā vecumā, kad viņai bija vien 17 gadi.

Adeama arī nodibinājusi savu grupu Wild Flame, ar kuru aktīvi koncertē visā Eiropā, kļūstot par ievērojamu figūru blūza mūzikā. «Mana grupa Wild Flame izveidojās 2019. gadā, esam kaislīgi blūza mīļotāji, vienmēr savos koncertos dalāmies ar emocijām. Mūsu grupā ir izveidojusies lieliska savstarpēja sadarbība, mums viegli kopā top jauni skaņdarbi, ar prieku uzstājamies kopā,» turpina Adeama Valkovjaka. Britu dziedātāja pastāsta, ka šobrīd grupa strādā pie sava otrā albuma un pavisam nesen Polijā izcīnīja 2. vietu Blues Top Discovery of Year Category. «Mēs baudām visu to mūziku, ko izpildām. Man ir svarīgi, ka mūsu dziesmās ir savijušies stāsti ar dziļu nozīmi. Man patīk izaicinājums uz skatuves – izpildīt grūtākus blūza gabalus, tāpat kā maniem grupas biedriem, bet kopumā esam sajūsmā atskaņot visas blūza krāsas nianses, un tas man patiešām patīk,» uzsver dziedātāja.

Adeamai Valkovjakai šī būs pirmā sadarbība ar grupu Latvian Blues Band, bet «ne pēdējā, jo šovasar ar grupu esam iecerējuši organizēt dažas interesantas lietas». Latvijas blūzmeņus Adeama pirmo reizi satikusi, kad viņas grupa Wild Flame tika uzaicināta spēlēt ikvasaras blūza svētkos R&B Blues Festival pagājušā gada jūnijā. Toreiz britu dziedātāja guvusi brīnišķīgu pieredzi, sastapusi un iepazinusies ar labi organizētām, lieliskām grupām, cilvēkiem, bet jo īpaši viņu iespaidojusi Latvian Blues Band puišu uzstāšanās. «Latvijā viesošos otro reizi, bet pirmo reizi kopā ar meitu, tāpēc ceru vairāk iepazīt Latviju, Ventspili, patiesi izbaudīt savu vizīti. Koncerta programmā izskanēs blūzs, funk, dvēseliska sajaukuma mūzika. Tāpat klausītājiem tiks piedāvāts ļoti enerģisks mūzikas ceļojums, pateicoties daudzšķautņainajām blūza nokrāsām – varēs aizceļot no vecās blūza skolas līdz jaunajai. Izskanēs Aretas Frenklinas, Villija Mae Torntona, labāk pazīstama kā Big Mama Thornton, B.B. Kinga un arī daži Tīnas Tērneres, Bonijas Raitas un Džonija Langa skaņdarbi. Koncerta laikā publiku sagaidīs daži pārsteigumi. Iespējams, uzstāsies vēl kāds jauns viesis, bet lai tas paliek kā neliels noslēpums,» sarunas izskaņā saka britu dziedātāja.

Par sevi dziedātāja saka: «Es teiktu, ka mana mūzika ir blūza, roka, soula un gospeļa sajaukums. To ir spēcīgi ietekmējuši visi šie mūzikas žanri. Es dziedu un uzstājos ar lielu enerģiju, un man patīk veidot krāsainus un kaislīgus priekšnesumus.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: