Sestdien, 16. martā, Ventspils Jūrmalas parkā notika jau desmitā Sniegpulkstenīšu stādīšanas talka. Vienkopus pulcējās ap 100 dabas draugi, kuri ne tikai izbaudīja pavasarīgo dienu, bet arī aktīvi pavadot laiku dabā, papildināja Jūrmalas parku ar sniegpulkstenītēm, kuras katru pavasarī priecēs visus parka apmeklētājus. 

Šogad daudziem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem ierastā un iemīļotā tradīcija, papildināt pilsētvidi ar sniegpulkstenītēm, svinēja jubileju – 10 gadus! Darbojoties gan ar lielām un mazām lāpstām, ar smaidu uz lūpām, izrādot patiesu interesi par stādīšanas procesu, kastes ar sniegpulkstenīšu stādiem ātri tukšojās un Jūrmalas parkā čakla darba rezultātā tika uzburta sniegpulkstenīšu pļava.

Pēc čaklās talkošanas, kuras laikā tika iestādīti iepriekš sagatavoti ap 5000 sniegpulkstenīšu stādiņi un vēl tos, kurus sarūpēja paši iedzīvotāji, dzerot tēju un uzņemot kādu pazaudētu kaloriju, priecājās par paveikto. Katrs no talkotājiem centās iegaumēt vietu, kur ir iestādījis baltos pavasara vēstnešus, lai nākamajā pavasarī ierastos aplūkot, kā zied viņu iestādītās sniegpulkstenītes.

Sniegpulkstenīšu stādīšanas tradīcija aizsākās 2014. gadā. Iepriekšējo gadu laikā ar sniegpulkstenīšu stādiņiem pilsētvide ir papildināta vairākos pilsētas parkos - Reņķa dārzā, Dzirnavu laukumā, bet visvairāk Jūrmalas parkā, katru gadu iestādot vairāk nekā 5000 sniegpulkstenīšu stādus. Organizatori īpaši vēlas atcerēties 2017. gada 8. aprīlī, kad par godu Latvijas valsts 100 gadu jubilejai Ventspils Sarkanmuižas pļavā notika lielākā sniegpulkstenīšu stādīšana pasaulē. Tika uzstādīts jauns Ginesa pasaules rekords “Visātrāk un visvairāk cilvēki vienlaikus iestāda sīpolpuķes”. No sniegpulkstenīšu stādiem izveidoja speciālu dobi Latvijas simtgades simbolikā. Rekorda uzstādīšanā piedalījās 1293 cilvēki.

Komunālā pārvalde sirsnīgi pateicas visiem mazajiem un lielajiem talkotājiem! Lielu paldies vēlas pateikt arī Sniegpulkstenīšu stādīšanas talkas lielākajam atbalstītājam - uzņēmumam SIA “Galantus”, kas ik gadu sarūpē sniegpulkstenīšu stādus un palīdz organizēt šo talku!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: