Mūsdienās veikalos ir nopērkams tik daudz kafijas automātu, ka var būt visai mulsinoši saprast, kuru no tiem iegādāties katrā situācijā. Ir vairāki apsvērumi, kas var sašaurināt izvēli un tādējādi padarīt to nedaudz vienkāršāku. Tāpēc aplūkosim, kāds ir labākais kafijas automāts, kas lieliski iederētos jūsu birojā.

Cik cilvēku?

Pirmais un, iespējams, pats svarīgākais, kas būtu jāņem vērā, ir tas, cik daudz cilvēku apkalpos kafijas automāts.

Ja jūsu birojs ir neliels un tajā strādā mazāk nekā desmit cilvēku, iespējams, būtu izdevīgāk izvēlēties kapsulu vai Nespresso kafijas automātu. Šie kafijas automāti ar vienu pogas pieskārienu pagatavo fantastisku, augstas kvalitātes kafiju, un daži no tiem piedāvā arī iespēju saputot pienu. Šo kafijas automātu trūkums ir tas, ka tie nav piemēroti lieliem kolektīviem, ja vien jums nav vairāki kafijas automāti novietoti blakus viens otram.

No otras puses, ja jūsu atvērtā tipa birojā katru dienu ierodas patiešām liels darbinieku skaits, iebūvētie kafijas automāti varētu būt jums piemērots risinājums. Tie ir dārgi, bet naudas vērti. Ja jūsu darbinieku kolektīvs ir lielāks par, piemēram, 30 cilvēkiem, tad noteikti ir vērts apsvērt šādus kafijas automātus.

Kur tas stāvēs?

Nākamā lieta, par ko jādomā, ir, kur vislabāk novietot kafijas automātu. Lielākajai daļai biroju acīmredzama izvēle ir virtuve. Tomēr, ja birojā ir virtuve, kas iziet tieši uz darba telpu, trokšņaini kafijas automāti var būt pārāk traucējoši. Savukārt, ja biroja virtuve ir maza, lielāki kafijas automāti var aizņemt pārāk daudz vietas.

Taču neviens neapgalvo, ka kafijas automātiem 100% ir jāatrodas virtuvē! Ja vien jums ir vieta kafijas tasēm, iespējas ir gluži vai bezgalīgas. Dažiem kafijas automātiem ir piena nodalījums, tāpēc tiem pat nav nepieciešams atrasties blakus ledusskapim. Viedie kafijas automāti visu darbu paveic jūsu vietā.

Kāda ir tā ietekme uz apkārtējo vidi?

Būsim atklāti: kapsulu kafijas automāti nav videi draudzīgi. Nespresso kafijas automātu radītie plastmasas atkritumi diemžēl ir bēdīgi slaveni. Lai gan šie kafijas automāti gatavo garšīgas kafijas tasītes, tie rada arī problēmu, no kuras var viegli izvairīties.

Automātiskie kafijas automāti ir daudz labāki. Un kā papildu bonuss ir tas, ka jūsu birojam ir iespēja noteikt, kāda veida pupiņas tiks iepildītas kafijas automātos! Specializēta piegāde no labi pazīstama uzņēmuma padarīs darbiniekus možus, un kafija būs pietiekami interesanta, lai katru darba dienu radītu jaunas vēsmas, neradot nevajadzīgus atkritumus.

Padomājiet, ko vēlaties darīt ar savu biroju un kā vēlaties izturēties pret dabu. Iespējams, jūs atklāsiet, ka nevajadzīgu atkritumu samazināšana ir svarīgāka, nekā domājāt!

Cik tas maksā?

Visdrīzāk, tas ir pats svarīgākais apsvērums, kad runa ir par kafijas automātiem. Katrā cenu kategorijā ir pieejamas fantastiskas iespējas, sākot no filtru automātiem, kas maksā mazāk nekā 100 eiro, līdz pat vairākus tūkstošus eiro vērtiem iebūvētiem automātiskajiem kafijas automātiem. Viss atkarīgs no tā, cik daudz jūs varat atļauties tērēt un cik svarīga kafija ir jūsu darbiniekiem. Kafijai ir daudz priekšrocību, tostarp tas, ka jūsu darbinieki ir laimīgi un veselīgi, kā arī tas, ka samazinās laika patēriņš, kas tiek tērēts, izejot no darba telpām un dodoties labas kafijas medībās, tāpēc ir vērts apsvērt, cik daudz naudas jūs ietaupīsiet, apgādājot savu komandu ar kofeīnu.

Apsveriet arī uzstādīšanas izmaksas un visas papildu izmaksas. Jūs nevēlaties nepatīkamus pārsteigumus, kad būs jāmaksā rēķins. Taču ir arī svarīgi nedot saviem darbiniekiem kaut ko tādu, kas neatbilst viņu vajadzībām, jo tā būtu tikai naudas izmešana un cieņas trūkums.

Sabalansējiet sava biroja vajadzības ar pieejamo budžetu un pēc tam iegādājieties labāko kafijas automātu, kādu varat atļauties. Tas ir lielisks veids, kā parādīt saviem darbiniekiem, cik ļoti jūs viņus novērtējat, un sniegt viņiem nelielu, garšīgu baudījumu katru dienu.

Vai prasīt padomu ekspertam?

Kad viss ir ņemts vērā, jāķeras pie lietas. Pirmā kafijas automāta izvēle savam birojam var būt svarīga, taču tas nav jūsu uzdevums būt ekspertam visās jomās: veikalā ir cilvēki, kuri ar prieku sniegs jums padomu un palīdzēs pieņemt gala lēmumu. Iespējams, ir vērts sazināties ar kafijas automātu pārdevēju, lai uzzinātu, ko viņi domā šajā sakarā, ko liecina viņu kafijas automātu uzstādīšanas vēsture citos birojos, un noskaidrot, kā viņi varētu jums palīdzēt.

Nobeigumā

Kafijas automātu iegāde ir svarīgs lēmums, un to nedrīkst pieņemt vieglprātīgi. Ir jādomā par to, cik daudz cilvēku tam jāapkalpo, kur tas tiks novietots, kāda būs tā ietekme uz apkārtējo vidi, ja tas tiks lietots birojā, kurā ir daudz cilvēku, un par specializēta kafijas automāta iegādes un uzstādīšanas izmaksām. Par laimi, ir eksperti, kuru uzdevums ir zināt visu par tirgū pieejamajiem kafijas automātiem un kuri varēs jūs informēt un konsultēt par jūsu pirmā kafijas automāta iegādi biroja vajadzībām.

Lasi vēl