Nav šaubu, ka situācija lauksaimniecībā arī nav viegla, tomēr – vai tā ir tik smaga, ka zemniekiem ar traktortehniku ir jādodas ielās? Vai arī zemnieku protestu rīkošana ir daļa no opozīcijas partiju politikas?

– Neesmu ne zemnieks, ne lauksaimnieks, bet man ir pazīstami zemnieki, un viņi man ir izkratījuši sirdi. Kādreiz atskaitīšanās, lai saņemtu Eiropas Savienības naudu, bija gana vienkārša, bet šobrīd tā ir ļoti sarežģīta, birokrātiska, es teiktu – ņirdzīga. Daudzas darbības un rezultāti ir jāfotografē. Attēli jāsūta ministrijas kantorim. To gan pieņēma, šķiet, iepriekšējo ministru – Nacionālās apvienības Kaspara Gerharda, Apvienotā saraksta Didža Šmita – laikā. Tas nav ne vakar, ne aizvakar. Kāpēc tad, kad to ieviesa, neprotestēja – tas ir labs jautājums. Varētu tā teikt, ka tur apakšā ir politiskās opozīcijas aktivitātes. Tagadējā politiskā opozīcija, kad viņi bija pozīcijā, kad viņiem bija zemkopības ministrs, iedēja tos vanckarus, bet to smirdoņu viņi tagad adresē tiem, kas to vanckaru neiedēja. Bet, nu, tāda ir dzīve – vieni ķēzī un otri vāc. Ja esi pie varas, tad tev jāiztīra tie Augeja staļļi. Protams, ka tagadējā zemkopības ministra Armanda Krauzes pienākums ir to risināt un atcelt, bet tur ir jautājumi, ko viens viņš nevar atrisināt, – tie jārisina premjerei Siliņai. Priekšgājēji jau to ir saskaņojuši ar Eiropas Komisiju, bet mana pieredze ir tāda – ja Latvija uzguļ jautājumam, to var ātri atrisināt. Ja premjere runā ar attiecīgo Eiropas komisāru, tad jautājums simtprocentīgi atrisinās, turklāt ļoti ātri. Beigu beigās, jūs jau varat uzlikt veto kādam Eiropas Savienības lēmumam – budžetam, piemēram –, ja neņem vērā jūsu vajadzības par atbalsta programmu lauksaimniekiem. Problēma tāda, ka Jaunajai Vienotībai šis jautājums ir dziļi vienaldzīgs, – lai gan Siliņa jau ilgi strādā, viņa nav pat tikusies ar lauksaimnieku organizācijām.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -4
    trakais oposums 10.02.2024, 21:26:22

    Nu viņš taču var yotube publicēt savus video par jebkuru tēmu. Normālai kamerai taču naudiņa pietiek?

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 11.02.2024, 08:04:42

    Trakk opposum kung.
    Tō Puz Pundur tokš ne varet dzīvot bez Publicitāt,drīzak būt ar mier bez ēšan iztikt.Un tie Jautajien varet būt jau no viņ pašš iepriekš pastellet,le zinat.Viss tō šaiz ir iekš tam,ka tō pērkam Žurnalist viss šito adbalstit.

  • 0
    ventspilnieks 36,7 11.02.2024, 16:34:11

    Mārtiņš Roze, Raimonds Vējonis, Jānis Dūklavs ir zilzemnieku ministri, Straujuma arī ar vienu kāju no 2002. līdz 2019. gadam. Večukam ar atmiņu arī paliek švaki.

  • 0
    Evgueni Romachkine 11.02.2024, 19:56:01

    Странно, что он открывает свой рот не в камере. Прямо рупор ВД.

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 12.02.2024, 11:00:08

    Šī publikācija kārtējo reizi apliecina mūsu žurnālisteļu pērkamību.Nez,ko tie darīs,kad viņu tēvs,skolotājs,(varbūt pats Dievs) vienreiz atstieps kājas?

  • 0
    edmundos 12.02.2024, 17:01:30

    Kā pašam neapnīk tēlot kaut kādu austrumu gudro?

  • -1
    Viktors + 12.02.2024, 20:02:02

    To tikai kaps izmācīs!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: