No 5. februāra satiksmei atvērta Mazā Priežu iela. 30. janvārī ekspluatācijā tika nodots auto stāvlaukums Krustkalna ielā 6. Tas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem lietošanai tiks atvērts pavasarī, pēc horizontālā marķējuma uzklāšanas, apzaļumošanas darbu veikšanas un stādījumu ierīkošanas.

2023. gada 30. novembrī Ganību ielā 99 ekspluatācijā tika nodota ražošanas ēka 2400 m2 platībā ar publisku auto stāvlaukumu 32 automašīnām Ganību ielā. Par jaunās ražošanas ēkas nomu noslēgts līgums ar SIA “Aspired”. Jaunajā ražotnē Ganību ielā uzņēmums ražo gaisa kvalitātes mērītājus un citus produktus, nodrošinot 45 jaunas darba vietas.

Krustkalna ielas 6 auto stāvlaukumā ir stāvvietas 97 automašīnām, no kurām četras stāvvietas paredzētas invalīdiem ar kustību traucējumiem. Tāpat paredzēta iespēja nākotnē 20 auto stāvvietas aprīkot ar elektrouzlādes iekārtām. Auto stāvlaukums paredzēts gan jaunās ražošanas ēkas Ganību ielā 99 darbiniekiem, gan Ventspils Piedzīvojuma parka apmeklētājiem. Vienlaicīgi izbūvēta apgaismota gājēju pāreja Krustkalna ielas šķērsošanai un nokļūšanai uz Ventspils Piedzīvojumu parku.

Projekta ietvaros sakārtota piegulošā teritorija – izbūvēta Mazā Priežu iela un izveidota jauna piebrauktuve tuvumā esošajām dzīvojamām ēkām.

Projekts īstenots ar mērķi attīstīt jaunu un mūsdienu prasībām atbilstošu uzņēmējdarbības infrastruktūru Ventspilī, kā arī veicināt videi draudzīgu un ilgtspējīgu teritoriālo izaugsmi.

Būvniecības ierosinātājs ir Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils osta”, pasūtītāja funkcijas veic Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Komunālā pārvalde”.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    ventspilnieks 36,7 05.02.2024, 19:51:05

    Varēj apžēloties par vien jaun sieviet un iemest pārs lāpst ar šķebiņiem viņs auto stāvvieta. Viņ tur iebrauc kāp smilkte un katrreiz i laims spēl va tiks lauke. Nu pavisam tuv jaune iele. Daudzstāvene varēj ielikt jauns durs.
    Bet vispār Šanhaj ir labs tūrism objekts - pilsēt a rītdien :D

  • -2
    ne 05.02.2024, 23:18:26

    Paldies! Jau redzama attīstība pieguļošā daudzdzīvokļu mājā, un var piekļūt kā nākas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: